interviu

Benjamin Walker: "Abraham Lincoln: Vanator de vampiri este un film serios, desi titlul pare amuzant. Fanii vor fi surprinsi sa descopere o poveste fascinanta"


20/06/2012

Regizorul filmului Wanted, Timur Bekmambetov si producatorul Tim Burton si-au unit fortele pentru un proiect cu totul special si inedit. Abraham Lincoln: Vanator de Vampiri 3D il aduce in prim plan pe al 16-lea presedinte al Statelor Unite ale Americii intr-o ipostaza bizara, cea de vanator de vampiri si incercarea sa de a elimina creaturile mortii. Atunci cand mama sa este ucisa de un vampir, Abraham porneste intr-o razbunare sangeroasa si este decis sa rada vampirii de pe fata pamantului. Ziua presedinte, noaptea vanator, asa suna tagline-ul filmului bazat pe romanul cu acelasi nume scris de Seth Grahame-Smith, care s-a ocupat de scenariul. Benjamin Walker este actorul care este gata sa isi surprinda fanii cu noul sau film, pe care l-a numit genial si spectaculos.

Cum ti s-a parut ideea de a-l juca pe Abraham Lincoln in postura de vanator de vampiri? Cred ca nimeni nu si l-ar fi imaginat astfel...


Benjamin Walker:
Ca actor, nu incerc sa ma limitez la un gen sau un rol. Daca il joc pe Abraham Lincoln, incerc sa gandesc ca el. Iar daca e vorba de genul horror, incerc sa imi folosesc imaginatia pe cat de mult posibil. Poate ca titlul pare o gluma, dar filmul nu este. S-a muncit enorm si s-a luat totul foarte in serios. Eu am perceput filmul ca o drama, lupta disperata a lui Lincoln cu el insusi si raul ce-l inconjoara. Dar credeti-ma ca am fost atenti la toate detalii, exista o scena in care eu am in buzunar un cutit recreat identic dupa un cutit pe care Lincoln l-a avut in buzunar cand a murit. Pentru mine a fost un proiect serios, care m-a atras de la inceput.

Te-ai pregatit diferit pentru acest rol?


Benjamin Walker: Sincer, am facut ce face orice actor, mi-am facut partea de cercetare, am incercat sa fiu cat mai credibil si apropiat totusi, de omul pe care-l stie toata planeta. Iubesc istoria si cativa dintre eroii mari ai Americii au fost chiar presedinti. Filmul aduce o noua perspectiva asupra unui om legendar, care a insemnat enorm de mult pentru americani. Am citit foarte multe carti despre el si exista lucurri mai putin cunoscute despre viata lui personala, tentativele sale de sinucidere, depresiile si iubirile ascunse.

Cum a fost experienta colaborarii cu regizorul Timur Bekmambetov si producatorul Tim Burton, cunoscut pentru imaginile vizuale unice si umorul macabru?


Benjamin Walker: Sunt geniali amandoi. Impreuna, creeaza un stil unic cinematografic si asta se simte si in acest film. Sunt inteligenti, amuzanti, macabri si genii ai stilului vizual deosebit. Este placut sa te lasi surprins si sa te implici intr-un proiect pe care nu ti-l poti imagina pentru ca ei doi te surprind mereu. Timur intotdeauna vrea sa creeze ceva nou, ceva neobisnuit si ceva ce nu s-a mai facut. Si asta nu poate decat sa fie un lucru bun pentru un actor.



Ce reactii speri sa aiba publicul atunci cand va iesi din salile de cinema, dupa ce a vizionat Abraham Lincoln: Vanator de Vampiri?



Benjamin Walker
: Sper sa se simta bine si sa se distreze. Sper sa se duca acasa, sa caute pe Google "Lincoln", pentru ca multe dintre detaliile inedite despre viata lui reala se afla aici. Cu cat am citit mai mult despre Abraham Lincoln, cu atat mai mult am inteles cat de complex era ca om. A fost un om complicat, dar fascinant.

Din 22 iunie puteti urmari Abraham Lincoln: Vanator de Vampiri 3D si la CinemaPRO.

Galerie foto

interviu