interviu

Bryan Cranston: Cheia succesului din orice film este exact aceasta colaborare dintre scenarist, regizor si actor, ceea ce o sa se vada si in Godzilla


14/05/2014

Godzilla este pe lista celor mai asteptate filme din aceasta vara. Noua productie se anunta a fi spectaculoasa, dar si cu o poveste captivanta. Primele recenzii sunt foarte bune si filmul este considerat mult peste cel din 1998. Bryan Cranston, cunoscut publicului larg din serialul Breaking Bad, unde l-a jucat pe Walter White, rol pentru care actorul a fost rasplatit cu premii Emmy trei ani consecutiv.Dupa ce actorul a inceput sa se ocupe si de productia filmului Breaking Bad,Bryan Cranston a strans nu mai putin de 19 de premii de renume. Dupa seria de succes actorul s-a alaturat productiei Godzilla, declarand  ca este incantat de viziunea regizorului Gareth Edwards, care vrea sa faca un film mare, inspaimantator si palpitant. Mai mult, intr-un interviu acordat presei, acesta a comparat noua productie Godzilla cu Jaws al lui Steven Spielberg.
 
O sa avem mai multe informati despre film, regizor si personaje chiar de la Bryan Cranston.
 
 
 
 
Cariera ta a luat o intorsatura drastica. Cum e sa treci de la filmele cu care erai obisnuit la blockbustere preum Godzilla? Schimba cumva procesul?
 
 
Bryan Cranston: Nu chiar. Abordezi personajul cu aceeasi devotament ca la orice alt film. Ca actor sunt trei lucruri de baza pe care le ai: experienta personala din care te insipri, surse, materiale din care te inspiri, filme vechi cu aceeasi tema si apoi ai imaginatia. Asa ca variezi cu cele trei in functie de ceea ce se cere. 
 
 
 
Cate dintre aceste lucruri sunt implicate in colaborarea cu Gareth Edwards? 
 
 
Bryan Cranston: Toate. Este de fapt un triunghi format din scenarist, regizor si actor. Cheia succesului din orice film este exact aceasta colaborare dintre cei scenarist, regizor si actor,  ceea ce o sa se vada si in Godzilla.
 
 
 
Ce ne poti spune despre Godzilla? Ce a fost si ce este acum?
 
Bryan Cranston: Godzilla are un trecut impresionant. Inca din anii 1956 toata lumea stia de Godzilla cand s-a lansat si prima varianta americana a filmului. Aceasta a fost deasemenea si varianta pe care am vazut-o eu cand eram copil si mi-a deschis ochii. A fost uimitor pentru era lucruri pe care noi nu le vazusem niciodata si brusc le vedeam atunci. Exact aceasta experienta vrem sa o oferim si in acest reboot.
 
 
 
Ti-a fost greu sa accepti acest rol?
 
Bryan Cranston: Au fost doua elemente care m-au motivat suficient de tare: primul a fost Gareth Edwards pentru ca trebuie neaparat sa crezi si sa vezi pasiunea regizorului, e un exercitiu de incredere. Daca un scenariu este genial si te atrage, insa regizorul vrea sa duca povestea intr-un loc in care tu nu esti confortabil, ca actor deja ai probleme. Am mai facut astfel de filme (rade). Deci pe masura ce el ma intreaba pe mine lucruri pentru a vedea care imi este opinia, eu ca actor fac aceelasi lucru, pentru a vedea gradul de compatibilitate. Iar al doilea a fost personajul in sine. Trebuie sa vezi daca tii la personaj, daca te atrage, daca simti ce simte si el. Si eu am simtit. 
 
 
 
Ce ti-a placut cel mai mult la acest reboot al filmului?
 
Bryan Cranston: Unul dintre cele mai bune lucruri la acest film este reprezentat de personaje, s-a lucrat foarte mult la ele, pentru a oferi o poveste solida. Regizorul a fost atent si a investit mult timp alaturi de echipa de scenaristi pentru ca publicul sa cunoasca fiecare personaj in parte pe parcursul filmului. Va fi mai bun ca versiunea din 1998.
 
 
 
 
Povestea din pelicula arata cum, in 1954, in urma unor teste nucleare facute in Oceanul Pacific, omenirea a trezit la viata un monstru ale carui dimensiuni nimeni nu le banuia.
 
Godzilla distruge totul in cale, ajungand din San Francisco pana in Las Vegas si chiar in Asia. Regizorul Gareth Edwards a creat un film plin de actiune si suspans. El va fi lansat in data de 16 mai, avand in distributie si actori precum Elizabeth Olsen si Aaron Taylor-Johnson.
 
Din 16 mai puteti viziona Godzilla 3D si la CinemaPRO.

Exprima-te in scris

Campurile marcate cu rosu nu sunt valide!

Comentariul a fost adaugat!

nume

comentariu

Trimite comentariu
Nu exista comentarii

interviu