interviu

Cameron Diaz: "Nu am avut nici o problema sa lucrez cu Justin la Profa rea, dar buuna, din contra, ne-am amuzat teribil la filmari"


5/07/2011

Cati dintre noi nu ne-am fi dorit sa avem o profesoara la fel de sexy si nebunatica precum Cameron Diaz? In "Profa rea, dar buuna", Elizabeth, personajul interpretat de Cameron Diaz este o profesoara care bea, fumeaza si care isi doreste sa se marite cu un barbat bogat pentru a trai o viata linistita si fara probleme. Chiar daca Russell (Jason Segel), profesorul de sport, incearca sa o cucereasca, simpatica profesoara are alte ganduri: sa il cucereasca pe Scott Delacorte (Justin Timberlake) , un tanar suplinitor extrem atragator. Numai ca pentru a-i atrage atentia, decide sa isi stranga bani pentru a-si pune implanturi cu silicon. Afla de ce a ales acest rol actrita si cum a fost experienta colaborarii cu fostul iubit, Justin Timberlake, cu care imparte cateva scene destul de picante.

Cum ai ales sa joci acest rol?

Cameron Diaz: Sincer, cred ca genul asta de roluri nu apar foarte des. Mi s-a parut foarte bine scris scenariul, de la cap la coada, ceea ce nu se intampla foarte des. Intotdeauna te straduiesti sa mai repari ceva sau sa imbunatatesti cumva scenariul. Am avut parte de o echipa de profesionisti, care au incercat sa faca lucrurile sa iasa cat mai bine.

Ce te-a atras cel mai mult la scenariul filmului?


Cameron Diaz: Initial, nu prea aveam idee despre cum o sa fie conturat personajul lui Elizabeth, insa dupa ce am citit primele 30 de pagini, mi-am dorit din tot sufletul sa o joc. Efectiv, nu am putut sa refuz rolul. Cel mai mult mi-a placut ca nu ii gasesc scuze pentru comportamentul putin deviat. (rade) Asa e ea si asa considera ca trebuie sa isi traiasca viata. De obicei asa se intampla, in utlimele 20 de pagini ale scenariului, se gasesc scuze pentru primele 80. Aici nu e cazul. Ea nu isi cere scuze pentru nimic.

Personajul tau starneste multe rasete, de unde crezi ca vine tot umorul ei?


Cameron Diaz: Da, Elizabeth e genul de profesoara care nu crede in meseria ei, ea nu se vede predand si nici nu ii place. Ea isi traieste viata cum credea ea si se simte obligata sa vina cateva ore la scoala pentru ca are nevoie de bani sa isi plateasca chiria. Si nici macar nu se preface ca vrea sa fie acolo. Si atunci, tot acest comportament si situatiile in care ajunge normal ca starnesc rasul.

Cum te-ai inteles cu ceilalti colegi din distributie?


Cameron Diaz: Fiecare persoana implicate in acest film este genial, serios, toti sunt niste actori de comedie talentati si care ofera personaje greu de uitat. Lucy Punch face un rol demential, personajul ei e o ciudata (rade). Stateam si ma gandeam de multe ori ca daca ar exista in realitate un personaj ca al ei, ti-ar veni sa o iei la palme (rade).

Jason Segel joaca rolul unui profesor de sport care tot incearca sa imi castige afectiunea, insa n-am timp de el, ca e doar un profesor, deci nu face suficienti bani. Dar e foarte simpaticul personaj sau, carismatic. Este singurul care o intelege unde vrea sa ajunga si nu o judeca.

Cat despre Justin, nu pot sa spune decat ca este foarte amuzant si talentat. Mi s-a parut perfect pentru rolul asta. Si cred ca asta e lucrul cel mai important la acest film: echipa de actori, care cred ca e una bestiala. in afara de Elizabeth, in film, toate personajele trec prin schimbari, la final stai si te intrebi ce vrea de fapt, fiecare.

Elizabeth, personajul pe care il interpretezi, este destul de vehementa in ceea ce priveste decizia ei de a-si pune implanturi cu silicon. Te-ai regasit macar un pic cu ea in aceasta privinta?

Cameron Diaz: Daca as fi avut asemenea ganduri, probabil ca pana acum as fi luat o astfel de decizie, nu? In perspectiva ei, situatia economica o afecteaza, e greu sa gasesti un miliardar asa cum o puteai face acum cativa ani. Ea crede ca pentru a obtine ceea ce vrei, trebuie sa faci investitii. Si silicoanele sunt o investitie pentru ea.

A fost greu sa lucrezi alaturi de Justin Timberlake, in conditia in care e fostul tau iubit?

Cameron Diaz: Noi am ramas buni prieteni, nu a fost nici un fel de neintelegere si am tratat filmul ca atare. Ne-am amuzat teribil, nu au existat resentimente sau ceva de genul asta. Chiar nu a fost o problema sa lucrez cu el.

Sunt cateva momente extrem de amuzante, la care razi cu lacrimi. Cum te-ai abtinut sa nu razi la multe dintre ele?


Cameron Diaz
: Iti dai seama ca mi-a fost greu, la un film ca asta. Au fost scene in care apar si Justin si Jason, si ma gandeam de multe ori ca nu voi putea sa duc la final scena, ca voi muri de ras. Ma abtineam sa nu se vada ca rad, dar imi tremura corpul si ne opream."Stim ca razi" imi spuneau colegii. Mi-a placut foarte mult sa lucrez la acest film.



Galerie foto

interviu