interviu

Catherine Zeta-Jones: "Rock of Ages m-a atras nu doar pentru ca este un musical, dar am avut ocazia sa il vad pe Tom Cruise in rol de star rock si cantand, e genial"


27/06/2012

Cel mai tare musical ajunge in Romania si promite sa fie o aventura plina de umor, muzica si emotie. Rock pentru totdeauna, regizat de Adam Shankman are o distributie de vis formata din Tom Cruise, Catherine Zeta Jones, Russell Brand, Alec Baldwin si Julianne Hough si isi poarta spectatorii in spatele culiselor unei lumi fascinante: cea a starurilor rock. Musicalul comedie il infatiseaza pe Tom Cruise asa cum fanii nu l-au mai vazut pana acum: cu plete, tatuat si cantand muzica rock. Insa, una dintre vedetele care a atras atentia cel mai mult este Catherine-Zeta Jones, care revine cu un rol important pe marile ecrane dupa o pauza de 3 ani. Actrita a fost imediat atrasa de proiect datorita distributiei de vis, dar si a subiectului, fiind deja obisnuita cu musicalurile, dupa ce in urma cu 10 ani castiga Oscarul cu rolul din celebrul "Chicago".


Inainte sa accepti rolul din Rock of Ages ai avut ocazia sa vezi si piesa de teatru?


Catherine Zeta-Jones: Nu, nici macar acum nu am apucat sa o vad. La Chicago de exemplu, am vazut piesa dupa ce am facut filmul. Pentru Rock of Ages stiam ca va fi un film extroardinar de cand am citit scenariul. Asa ca atunci cand regizorul m-a sunat am acceptat imediat, mai ales ca n-a durat foarte mult.



Este o experienta diferita sa filmezi musicaluri fata de restul peliculelor?


Catherine Zeta-Jones: Da, repetitiile sunt mai intense, esti soliciat mai mult fizic si psihic. Este multa munca depusa de toata echipa. Dar si distractia e pe masura, trebuie sa recunosc. Asta o sa vada si spectatorii imediat cum incepe filmul. De asta am si vrut sa apar in Rock of Ages, pentru ca este o experienta distractiva totala.


Rolul tau, Patricia, este negativ. Ti s-a parut mai distractiv o abordare de acest gen?


Catherine Zeta-Jones:
Sa stii ca este incredibil de incitant sa joci un rol negativ, ai posibilitatea sa il dezvolti altfel, totul e permis. De cand mi-a zis regizorul ca voi avea un rol negativ, am spus fantastic, pentru ca te solicita intr-un mod aparte. Cred ca Patricia Whitmore este genul de femeie care se simte mult prea importanta, care detine controlul in familie si trage toate sforile pentru ca invata sa controleze tot.

Distributia filmului este impresionanta. Cum a fost sa lucrezi intr-o astfel de atmosfera cu Tom Cruise?


Catherine Zeta-Jones: Este formidabil, este un mare actor. Se dedica total muncii sale si nu se da batut niciodata. Plus ca spectatorii vor fi surprinsi sa vada cat de bine stie sa se distreze. Stie sa cante foarte bine, desi publicul nu stia aceasta latura a lui. A fost unul dintre motivele pentru care am vrut sa joc in acest film, Tom e genial.

Una dintre temele majore din Rock of Ages este drumul catre atingerea visului maret din viata fiecarui individ. Tu cand ti-ai dat seama ca asta e marele tau vis, sa fii actrita?


Catherine Zeta-Jones: Sincer, nu-mi aduc aminte, pentru ca simt ca mereu a fost in mine aceasta dorinta de a juca. Eram timida in copilarie, dar imi placea sa spun povesti. Si cred ca a venit naturala alegerea meseriei mele.

Din 29 iunie puteti urmari Rock pentru totdeauna si la CinemaPRO.

Sursa: flicksandbits.com

Galerie foto

interviu