interviu

Charlize Theron: "Prometheus pastreaza atmosfera sumbra din Alien si beneficiaza de efecte speciale fabuloase in 3D. Sunt prima actrita care face flotari in 3D"


5/06/2012

Prometheus, unul dintre cele mai aniticipate filme ale anului 2012 se pregateste sa invadeze cinematografele din toata lumea. Prometheus marcheaza revenirea regizorului Ridley Scott la genul pe care l-a definit, horror-SF si intoarcerea sa in universul Alien, creat de el in urma cu 33 de ani. Charlize Theron face pare din distributia de vis alcatuita din nume ca Michael Fassbender, Idris Elba, Noomi Rapace sau Guy Pearce. Actrita, in varsta de 36 de ani, a dezvaluit ce a atras-o cel mai mult la rolul lui Meredith Vickers si de ce ii da fiori acest film, la fel cum a facut-o si Alien, filmul care a inspaimantat generatii intregi.

Charlize Theron:


Ridley Scott a decis dupa 3 decenii sa revina la filmul cu care a scris istorie, Alien. Ce te-a atras cel mai mult la Prometheus?


Charlize Theron: Cel mai tare ma sperie frica de necunoscut. Cand am vazut prima data Alien, am avut o vanataie la umar cateva saptamani, dupa ce m-am speriat si m-am lovit de partea de fier a scaunului. Si ce naiba era cu acel tagline? <<In spatiu nimeni nu iti poate auzi tipatul>>? Asta mi-a dat viata peste cap. Uneori, stateam singura si imi venea in minte aceasta replica si ma inspaimantam. Deci cred ca ceea ce m-a atras cel mai mult la acest film a fost dorinta de a afla raspunsurile, doar ca la final totul e inspaimantator.


In film vei juca rolul lui Meredith Vickers, o angajata a companiei Weyland Industries, care este trimisa impreuna cu echipajul navei Prometheus sa monitorizeze expeditia acestuia pe o planeta straina. Spune-ne mai multe despre ea...


Charlize Theron
: Cu siguranta ea este rea si are ceva de ascuns. Vickers este disperata sa detina controlul. Meredith este genul lupului singuratic. Ceilalti membri ai echipajului se impart fie in oameni de stiinta, fie in cei care cred in ceva. Ea nu este nici una, nici alta, pur si simplu este un angajat al unei corporatii. O buna bucata din film, ea pare complet impotriva acestei expeditii si nu intelegi de ce. Este o persoana distanta si rece, care incearca sa se incadreze in buget si in pasii impusi de Weyland, dar la un moment dat spectatorii vor intelege ca este acolo din motive personale.

Care ti s-a parut cel mai dificil moment de la filmari?

Charlize Theron
: Cred ca una dintre scenele care mi s-a parut foarte grea este cea in care execut flotari. Nu numai ca sunt dificile, dar esti filmata de 8 camere diferite, din unghiuri diferite si am descoperit ca este foarte greu sa stai in pozitia corecta. Dar intotdeauna mi s-a parut interesant sa abordez un personaj si din punct de vedere fizic: ce iti spune un om care imediat dupa ce se trezeste se apuca de flotari si exercitii fizice? E mereu gata de lupta si actiune. Mi s-a zis ca as putea fi actrita care face flotari in 3D, ceea ce mi se pare super.


Decorurile sunt absolut impresionante. Cum te-ai simtit cand ai pasit prima data pe platou?


Charlize Theron: Cand am intrat prima data pe platou, am ramas uimita, este construita de la zero si arata uluitor. Sunt geamuri imense prin care vezi in spatiu, este complet tehnologizata cu chestii moderne. Imi place nava mea foarte mult, plus ca are un bar foarte misto, unde il trimit pe David, androidul meu sa imi faca un cocktail.

Stiu ca Ridley Scott a vrut sa pastreze cat mai mult mister in jurul filmului sau. Cum este sa fii implicata intr-un proiect atat de important si sa nu poti impartasi cu nimeni?

Charlize Theron: Nu am putut vorbi cu nimeni, recunosc. Pe mama au ucis-o, pentru ca i-am vorbit despre film. Glumesc, dar crede-ma ca a fost o usurare, pentru ca uneori devine obositor sa vorbesti totul despre filmul in care joci. Pana si eu vreau sa vad filmul asta si sa fiu surprinsa. Trebuie sa vezi filmul cu ochii tai, nu sa ti se dea totul dinainte, din trailere sau interviuri.

Actiunea din "Prometheus" se petrece in 2085 cu 30 de ani inainte de cea din "Alien", la prima intalnire a oamenilor cu extraterestrii ucigatori si inteligenti. Doua super puteri controleaza pamantul si se lupta intre ele pentru resursele naturale ale Sistemului Solar. Cand un echipaj este trimis pe o planeta indepartata pentru a o pregati de colonizare, acestia descopera o forma de viata bio-mecanica foarte ostila. . Noomi Rapace interpreteaza rolul lui Dr. Elizabeth Shaw un personaj pe care l-a asemanat cu Ellen Ripley din franciza Alien, Michael Fassbender va juca rolul lui David - un android iar Charlize Theron va fi Meredith Vickers - o femeie dura si sexy, reprezantanta companiei Weyland Industries. Din distributie mai fac parte Idris Elba, Guy Pearce si Patrick Wilson.

Prometheus va fi lansat si in Romania incepand cu 8 iunie si va putea fi vazut si la CinemaPRO.

interviu