interviu

Chris Hemsworth:Felul in care a fost filmat Rush e minunat, dar faptul ca nu a fost vorba doar de un film despre Formula 1, ci despre oameni, mai ales acesti doi oameni,a fost fantastic


25/09/2013

Chris Hemsworth este cel mai bine cunoscut la nivel mondial pentru rolul lui Thor, in filmele adaptate dupa benzile desenate Marvel Thor, din 2011 si Razbunatorii lansat in 2012 si pentru interpretarea sa din filmele Snow White & the Huntsman si Casuta  din padure.

Chris Hemsworth a devenit celebru odata cu rolul lui Thor, un zeu al naturii din mitologia nordica,un de muschi care se lupta de minune cu un baros imens. Acum, era sa nici nu il recunoastem pe Chris in postura de pilot de curse in filmul „Rush- Rivalitate si adrenalina”: a scapat de 15 kilograme pentru ca viteazul si corpolentul Thor sa incapa in costumul de pilot al legendarului James Hunt.

Pentru rolul din Rush a trebuit sa slabesti 13.5 kilograme.Cum ai reusit sa faci asta?
 
Chris Hemsworth: Imediat am trecut de la ridicari de greutati la antrenamente cardio si am ajuns de la 97.5 kg la 84 kg, lucru deloc usor de realizat. Mai degraba m-as ingrasa. In principiu am rabdat foame si m-am antrenat mai mult decat trebuia timp de mai multe luni, fapt care a atras cu sine schimbari de dispozitie. Sotia mea (Elsa Pataky) poate sa va spuna totul despre asta. Era insarcinata pe atunci si imi amintea mereu ca am aceleasi simptome ca si ale unei femei gravide.
 
 
Ce te-a facut sa alegi acest rol dificil, care au fost legaturile pe care tu le-ai vazut initial intre tine si personaj?
 
Chris Hemsworth: James Hunt este unul din pilotii anilor 70' pentru care sexul, puterea, gloria si rivalitatea contau foarte mult. Exista o imagine a lui insa era si multe alte conntradictii fascinante.Exista o nesiguranta, o vulnerabilitate si o frustrarea a acestui om pentru ca nu putea sa spuna cine este si ce vroia sa obtina.Povestea mi-a parut fantastica si mai ales faptul ca este bazata pe un caz real.
 
 
Spre deosebire de Daniel, care a avut optiunea de a discuta cu omul pe care urma sa interpreteze, tu a trebuit sa optezi pentru o alta strategie.Cum te-ai pregatit pentru rol?
 
 
Chris Hemsworth: Am inceput cu un bun research, am vazut toate interviurile, recenzii, am citit cartile si articolele aparute.Partea cea mai frumoasa a fost ca am primit numeroase materiale,unele inainte de interviuri sau in pauze, unde se vedea o alta atitudine a lui James , era mereu glumet, pus pe sotii si cu mult chef de viata.In interior era un copil si era fascinanta aceasta viziune a lui cu privire la ceea ce vroia sa faca si sa ajunga.
 
 
Exista si o intorsatura totusi. Ai reusit sa il cunosti pe Niki Lauda. Ti-a oferit sprijin sau sfaturi din perspectiva rivalului?
 
Chris Hemsworth: Da, dar din pacate l-am cunoscut doar acum cateva zile , nu atunci cand filmam.
 
 
Ai vazut deja filmul si stii cum s-a montat totul. Ce te-a surprins cel mai tare?
 
Chris Hemsworth: Felul in care a fost filmat Rush e minunat. Imaginile arata grozav, dar faptul ca nu a fost vorba doar de un film despre Formula 1, ci despre oameni, mai ales acesti doi oameni,a fost fantastic.
 
 
 
Din 27 septembrie il puteti vedea pe Chris Hemsworth alaturi de Olivia Wild si Daniel Bruhl in  Rush: Rivalitate si Adrenalina  la CinemaPRO

interviu