interviu

Colin Farrell: O poveste de dragoste este frumoasa atunci cand protagonistii sunt atat de fascinati de partenerii lor, exact asa cum se intampla si in Poveste de Iarna


12/02/2014

Poveste de iarna este un film american de film de drama si fantezie supranaturala bazat pe romanul din anul 1983 scris de catre Mark Helprin . Colin Farrell, Jennifer Connelly, Will Smith si Russell Crowe cred in miracole anul acesta de Ziua indragostiţilor, cand apare la CinemaPRO „Winter’s Tale / Poveste de iarna”. De la un New York feeric cand tropotul cailor strabatea zgomotos strazile lungi si pietruite, iar onoarea era aparata cu pistolul, pana la orasul modern acoperit de cladiri zgarie-nori, vesnic treaz, filmul „Poveste de iarna” infaptuieste miracole si uneste destine. Dupa secole de intuneric, vise despre o iubire neinţeleasa si o permanenta lupta cu sine, un barbat isi recupereaza amintirile si descopera incredibilul destin care il asteapta.
Poveste de iarna prezinta un univers complex si foarte interesant. Se conduce dupa propriile legi.
 
Colin Farrell: Intr-adevar, desi nu cauta scuze pentru asta. Sfideaza regulile si structura societatii in care noi traim. In acelasi timp, este un tratat care pledeaza pentru ideea ca iubirea depaseste granitele timpului si normele sociale. Acesta este nucleul intregului film.
 
 
Ce ne poti spune despre Jessica Brown Findlay, care o interpreteaza pe Beverly? Cum au decurs filmarile si  cum este ea ca persoana?
 
Colin Farrell: A fost foarte usor sa colaborez cu ea, pentru ca e o persoana foarte dulce, sensibila si nu e indragostita de faima. E placut sa o ai in preajma si este un bun partener de dans atat la propriu cat si la figurat. Ma simt onorat ca a fost colega mea de platou. Pe cat este de frumoasa, pe atat este de amuzanta si impiedicata. Va recunoaste singura, daca o intrebati, ca nu este atat de gratioasa pe cat pare.
 
 
 
 Cum ai colaborat cu Russell Crowe?
 
Colin Farrell: Mi-a placut la nebunie sa lucrez cu Russell. Este extrem de punctual si foarte relaxat in timpul filmarilor. Cand ajunge pe platourile de filmare, deja totul este pus la punct, iar cand incep filmarile, imi dau seama ca el se gandise la totul pana in cel mai mic detaliu.
 
 
 
In film, apare destul de des un cal alb. Cum te-ai descurcat cu el?
 
Colin Farrell: Era un cal superb, pe care am avut norocul sa il calaresc destul de des. Doar in filme apuc sa fac asta. In Poveste de iarna, am avut unele scene de acest gen destul de incomode, pe strazile din New York. Calul este foarte bine dresat, obisnuit cu oamenii si iute ca vantul si ca gandul. De cateva ori mi-am facut curaj sa-i testez viteza si a fost o experienta uimitoare.
 
 
 De ce crezi ca acest film este o poveste de dragoste reusita?
 
Colin Farrell: Daca ma intrebati pe mine, o poveste de dragoste este frumoasa atunci cand protagonistii sunt atat de fascinati de partenerii lor, incat se redescopera parca pentru prima data in prezenta persoanei iubite. Asta i se intampla si lui Peter cand o cunoaste pe Beverly. Sentimentele lor depasesc granitele timpului.
 
 
Din 14 februarie il puteti vedea pe Colin Farrell alaturi de Jessica Brown Findlay si Russell Crowe in Poveste de Iarna la CinemaPRO.

interviu