interviu

Daniel Craig: "Casa de vis este un film care te ia prin surprindere. Nimic nu este cum pare a fi si e plin de suspans"


18/10/2011

In pauza pe care Daniel Craig o face de la filmele James Bond, actorul britanic joaca in filme tot mai diverse. Daca in aceasta vara era un strain venit din alt timp in Vestul Salbatic pentru a se lupta cu extraterestri in Cowboys &Aliens, acum starul filmelor cu spioni joaca in "Casa de vis/Dream House", un thriller psihologic captivant, in care o are pe partenera pe Rachel Weisz. In film, Daniel Craig si Rachel Weiz sunt un cuplu casatorit, cu doi copii, care decide sa lase viata aglomerata din New York pentru cea linsistita din Connecticut. Insa, dupa ce se muta in casa lor de vis, cei doi incep sa creada ca frumoasa lor casa este bantuita, dupa ce are loc o serie de evenimente mai putin obisnuite. Astfel, viata lor va fi data peste cap, limita dintre real si fantastic devenind aproape inexistenta.

Spune-ne mai multe despre rolul tau din "Casa de vis".


Daniel Craig: Eu joc rolul unui sot care traieste alaturi de sotia sa, intepretata de Rachel Weisz, si cei doi copii in casa pe care si-au dorit-o dintotdeauna, casa de vis. Insa, in acelasi timp o poveste bizara incepe sa se intample in acea casa. Cuplul descopera ca a avut loc o crima cu multi ani in casa in cadrul altei familii care a locuit acolo. Sotul si-a omorat sotia si copilul. Iar personajul meu si sotia lui nu aveau habar de cele intamplate. Dar incep sa aiba un sentiment ciudat, devin speriati locuind acolo. Fiecare zi petrecuta acolo devine un cosmar, iar teama incepe sa le controleze vietile. In scurt timp, ei inteleg ca traiesc intr-o casa bantuita, in care se intampla ceva misterios.


Este mai mult o drama sau un thriller?

Daniel Craig
: Cred ca sunt imbinate ambele genuri foarte bine. Premisa filmului incepe cu un cuplu care traieste in New York si apoi decide sa foloseasca toate economiile stranse pentru a cumpara o casa mare in Connecticut, locul unde au visat sa traiasca dintotdeauna. Will, personajul meu, este un editor care isi dedica tot timpul meseriei sale, lipseste foarte mult de acasa. Asa ca iau aceasta decizie de a se muta sperand ca se vor apropia mai mult, urmand ca el sa scrie urmatorul roman de acasa, la care visa demult. Totul se intampla ca intr-un vis frumos care se transforma pana la urma, in cel mai urat cosmar. Asa ca exista si elemente de drama, normal. Casa de vis este un film care te ia prin surprindere. Nimic nu este cum pare a fi si e plin de suspans.

Acest film este usor diferit de ce ai jucat pana acum. Ce te-a atras la el?



Daniel Craig
: Ceea ce mi-a placut la acest film este modul in care mintea umana este prezentata: cel mai de pret lucru al unui individ, dar care poate deveni si periculos. Daca te simti bantuit, nu inseamna neaparat ca e vorba de fantome, dar anumite amintiri pot deveni periculoase. Uneori, iti imaginezi lucruri care nu exista, dar o faci atat de puternic, incat frica pune stapanire pe tine, iar mintea ta este tulburata.


"Casa de vis" a fost considerat de multi un thriller horror. In ce gen l-ai incadra?

Daniel Craig
: Nu as vrea ca spectatorii sa se gandeasca la acest film doar ca la un thriller, desi in mare parte asa este construit filmul. In primul rand, este vorba despre o poveste de dragoste, despre un sot care isi iubeste nevasta si copii mai mult ca orice in lume. Intr-un fel, el este pregatit sa isi dea viata pentru ei. El devine prins intr-o fantezie a mintii sale, in care crede ca daca el se sacrifica, ii va fi mai bine familiei lui.

Un alt personaj interesant este cel intepretat de Naomi Watts, existand o conexiune puternica intre cele doua personaje?

Daniel Craig: Da, ea este vecina care a cunoscut familia care a locuit inainte in casa. Impreuna cu ea, personajul meu incearca sa scoata adevarul la iveala despre cele intamplate in acea casa. Ea e singura din oras care are incredere in Will, pentru ca odata mutati in acea casa, toti din oras incep sa il priveasca cu suspiciune pe Will. O sa vedeti ca relatia de prietenie dintre ei este foarte interesanta, dar nu vreau sa povestesc mai multe pentru a nu strica farmecul.


Se incadreaza acest film in tiparul filmelor cu case bantuite sau este o drama psiholoigica?

Daniel Craig
:Poate fi o poveste horror sau un film psihologic, ambele aspecte sunt valabile. Spectatorul este cel care decide ce se intampla cu personajul principal. Noi nu am vrut sa impingem povestea intr-o anumita directie, ci sa ii lasam pe ei sa aleaga. Daca tu crezi in fantome, atunci da, este un film cu fantome. Daca nu crezi, atunci este un univers si evenimente create de mintea proprie, ceea ce mie mi se pare un lucru foarte interesant.

Din 21 octombrie, puteti vedea thriller-ul Casa de vis si la CinemaPRO.

Galerie foto

interviu