interviu

Dwayne Johnson, eroul din "Hercules": "Filmul trebuia sa fie facut in Romania"


22/07/2014


Dwayne Johnson, protagonistul filmului de actiune "Hercules", vorbeste despre pelicula si felul in care a intrat in rolul legendarului erou.


Blockbuster-ul "Hercules" este bazat pe miniseria "Hercules: The Thracian Wars", care descrie calatoria semizeului si a companionilor sai loiali prin Grecia antica, unde isi ofera serviciile de mercenari.

"Tonul este echilibrat", povesteste Dwayne. "Dupa mine, filmul este ceva intre <Gladiator> si <300 - Eroii de la Termopile>. Filmul are multa personalitate, dar si umor. Sunt unele apropouri fine care vor face publicul sa se simta bine".

Johnson si-a dorit de mult rolul musculosului Hercule. "Visez de mai bine de 10 ani sa-l intruchipez pe Hercule. Dar ma bucur ca nu am acceptat rolul prima oara cand mi s-a propus. Se intampla acum 14 ani, cand am venit la Hollywood. Eram in discutii pentru <Hercules> si <Walking Tall>, dar la acea vreme lucram la <Regele Scorpion>, asa ca eram cam ocupat. Sunt fericit ca nu am luat rolul atunci, pentru ca nu i-as fi putut aduce atata greutate si substanta ca acum, cand sunt mult mai experimentat".

Cat despre cronologia povestii, Dwayne Johnson dezvaluie: "La inceputul filmului, Hercule si-a dus la capat cele 12 munci si, de asemenea, a fost exilat din Atena. Acum, el ucide pentru bani. Dar il vom vedea si in timpul Muncilor - Hercule are o multitudine de flashback-uri, inclusiv cu momentul in care isi ucide familia".

Actorul dezvaluie faptul ca pelicula ar fi trebuit turnata, initial, in Romania. "Initial, trebuia sa fie Romania - din motive financiare. In plus, in Romania sunt niste peisaje fabuloase care ar fi dat foarte bine. Nu a fost sa fie. Pana la urma, ne-am mutat cu echipa in Ungaria, la Budapesta".Johnson vorbeste si despre antrenamentul fizic intens pe care l-a presupus rolul semizeului Hercule. "Am avut nevoie de mai bine de 6 luni pentru a intra in forma fizica dorita. Ma sculam la 3.30 dimineata si faceam exercitii cardio. La micul dejun, mancam friptura cu albusuri de ou si terci de cereale, apoi inca o sesiune in sala de forta. Urmau 12 ore pe platourile de filmare - ceea ce era un pic cam mult. Am urmat acest program timp de 95 de zile. Dar, stii, cand faci ceva epic, cand ai un scop, speri sa faci un film dat naibii, ei bine, merita efortul, nu-i asa?".

Desi obisnuit cu rolurile de film care presupun mult efort fizic si antrenament, actorul Dwayne Johnson (42 de ani) recunoaste ca pelicula regizata de Brett Ratner a fost cea mai mare provocare cu care s-a confruntat in cariera.
 

Exprima-te in scris

Campurile marcate cu rosu nu sunt valide!

Comentariul a fost adaugat!

nume

comentariu

Trimite comentariu
Nu exista comentarii

interviu