interviu

Emmy Rossum: "Mi-a placut sa joc rolul fetei rele, pentru ca in Beautiful Creatures, spre deosebire de Twilight eroinele au mai multa putere"


12/02/2013

Twilight s-a terminat, insa fanii seriei cu vampiri isi pot indrepta atentia catre Beautfiul Creatures/Cronicile Casterilor: A 16-a luna, care promite sa devina noul fenomen in randul tinerilor. Noul Twilight, asa cum a fost promovat, Beautfiul Creatures aduce in prim plan o poveste de dragoste neobisnuita, dar si personaje cu puteri supranaturale. Emmy Rossum i-a cucerit pe fani in imaginile de promovare si promite sa faca un rol negativ de exceptie.

In carte, Ridley Duchannes, personajul tau arata complet diferit, este blond, poarta panataloni scurti si are mereu o acadea in gura.


Emmy Rossum: Da, stiu, eu mi-o imaginam ca Gwen Stefani, asa credeam ca va arata.


Ai avut si tu ceva de spus in privinta look-ului personajului tau?



Emmy Rossum: Nu. Credeam ca vom merge pe look-ul din carte, asa m-am prezentat si la auditie, sincer. Am purtat cizme si m-am imbracat asa cum era ea descrisa in carte, pentru ca citisem romanul. Dar regizorul Richard LaGravenese a avut aceasta idee, el o vedea ca pe o sirena. El este un fan al filmelor clasice. Asa ca Ridley a devenit o combinatie intre  Marilyn Monroe si Rita Hayworth. Acest film are multe trimiteri subltile la epoca de glorie a Hollywood-ului. A fost o bucurie pentru mine sa joc acest personaj, asa cum este prezentat in film.



In film, personajul tau este mult mai dezvoltat decat in carte, ea se simte ranita de faptul ca familia o respinge. Ai lucrat impreuna cu Richard la dezvoltarea personajului?


Emmy Rossum: Da, am incercat sa accentuam aceasta latura intunecata. In carte, ea pare implinita cu faptul ca are niste puteri si ca este de partea raului, ii place sa fie asa. Dar in spatele acestei imagini de fata rea, se afla o adolescenta ranita. Am incercat sa intru in mintea ei si sa simt cat se paote de mult trairile pe care ea le are. Nu este o persoana rea, insa traieste niste experiente care o imping catre rautate.

Cum a fost colaborarea cu tinerii actori Alden Ehrenreich si Thomas Mann?


Emmy Rossum: Ei sunt foarte diferiti, insa sunt niste oameni superbi. Sunt sofisticati si stiu extraordinar de multe despre filme. Pe platouri ei jucau diverse jocuri trivia despre filme vechi, dar nu am avut curajul sa "ma lupt" cu ei. Nu cred ca la varsta lor, 17-18 ani, eram la fel de cool si inteligenta ca ei.

Dar experienta colaborarii cu veteranul Jeremy Irons cum a fost?


Emmy Rossum: Este un om exceptional, care te binedispune constant. Este foarte inteligent, sarmant si pune pasiune in tot ceea ce face, indiferent de ce personaj joaca. In film suntem inamici si este foarte dur, asa ca ma bucur ca am avut-o pe Emma Thompson alaturi de mine.



Ce crezi despre comparatia lui Beautiful Creatures cu seria Twilight?

Emmy Rossum: Cred ca se face aceasta comparatie pentru ca ambele filme sunt bazate pe romane pentru young adult si exista povesti de dragoste, dar cred ca aici trebuie sa se incheie comparatiile. Povestile supranaturale exista de cand lumea, iar povestile de iubire exista inca de la Adam si Eva. Insa aici, protagonistele au mult mai multa putere decat barbatii, spre deosebire de Twilight. Aici totul este spus din perspectiva unui baiat.


Asta a fost rolul pe care ti l-ai dorit de la inceput in Beautiful Creatures?

Emmy Rossum: Da, nu pot sa cred ca ma intreaba lumea asta. Nu o puteam juca pe Lena, eroina, pentru ca are doar 16 ani, eu am 26 de ani. Sunt actrite care se feresc sa isi spuna varsta, nu inteleg de ce. Trebuie sa-ti accepti varsta.


Ai semnat contractul si pentru alte film?

Emmy Rossum: Da, ea apare si in celelalte carti, cel mai mult in a doua, cand isi pierde puterile si ajunge intr-o poveste in stilul Thelma and Louise.

 

Din 15 februarie puteri urmari Beautfiul Creatures/Cronicile Casterilor: A 16-a luna si la CinemaPRO.
 

interviu