interviu

Giulia Nahmany, despre filmul „Love by Design”: „M-au inspirat cateva momente amuzante de care am avut parte in viata”


27/11/2014



Recent, Giulia Nahmany a debutat in actorie, avand rolul principal in comedia romantica „Love by Design”, o coproductie SUA-Romania. Giulia ne-a povestit cum a fost sa joace alaturi de actrita Jane Seymour, dar si ce anume a inspirat-o pentru rolul ei sau care au fost momentele memorabile de la filmari.
 



- Cum ai ajuns sa joci rolul principal in filmul „Love by Design”? Ce inseamna actoria pentru tine?
De cand ma stiu am fost puternic atrasa de arta, indiferent de forma sa de exprimare, astfel ca trecerea spre actorie a venit natural. Ideea pentru „Love by Design” a pornit de la discutie pe care am avut-o cu Michael Damian, regizorul filmului, iar propunerea a venit chiar de la el, insa nu era nimic concret. La acel moment, stiam doar ca va fi vorba despre o comedie romantica.
Firul narativ al filmului a fost trasat initial de mine – m-au inspirat cateva momente amuzante de care am avut parte in viata si mi-am dorit foarte tare ca personajul principal sa imprumute putin din personalitatea mea. De aceea, Danielle (personajul pe care il joc) este o femeie ambitioasa si muncitoare, care isi sustine mereu ideile si lupta pentru indeplinirea lor, fiind capabila sa o ia de la zero de fiecare data.
Am tinut mult ca acest film sa fie facut in Romania si, mai mult decat atat, am vrut ca actiunea filmului sa aiba loc aici, pentru ca mi-am dorit sa pun tara noastra pe harta internationala a productiei cinematografice. si am vrut, de asemenea, sa schimb perceptia pe care o au strainii despre Romania, sa le aratam peisajele frumoase si oamenii speciali si talentati de la noi, pentru ca avem din belsug.



- Cum a fost sa lucrezi alaturi de Jane Seymour? Dar cu regizorul Michael Damian?
inainte de orice, ambii sunt doi oameni deosebiti, de la care am invatat enorm in timpul filmarilor. Jane Seymour este o actrita extrem de talentata si de serioasa. Sunt foarte mandra si fericita ca am cunoscut-o si am debutat in cinematografie alaturi de ea. Mai mult, mi-a dezvaluit cateva tehnici de concentrare si mi-a dat ponturi despre ce si cum sa exploatez la personajul meu.
Iar Michael Damian este cel care, practic, mi-a ghidat pasii in domeniul acesta. intr-un an alaturi de el am invatat cat nu cred ca as fi reusit in patru ani intr-o Facultate de Teatru si Film, de la trucuri de actorie la editare si tot ce tine de industria cinematografica. Am avut o oportunitate fabuloasa ca in debutul meu actoricesc sa il am alaturi si am legat o prietenie foarte stransa atat cu el, cat si cu Janeen, sotia lui.

- De ce, daca actiunea filmului are loc in Romania, s-a ales varianta ca toata lumea sa vorbeasca limba engleza?
in primul rand, „Love by Design” este o productie internationala, care va fi distribuita la nivel mondial, si de aceea s-a hotarat ca filmul sa fie realizat in limba engleza. in al doilea rand, filmul urmareste povestea lui Danielle Luca, o tanara romanca plecata din tara natala, Romania, si care acum lucreaza la o revista de moda de prestigiu din New York, astfel ca era mai logic ca dialogul filmului sa fie in engleza.

- Peisajele din film sunt spectaculoase. Unde sunt turnate scenele din Romania?
Mare parte dintre scenele filmate in tara noastra au fost turnate in inima Transilvaniei, in localitati precum Sighisoara, Saschiz si Biertan, plus ce am filmat in Bucuresti. intr-adevar, imaginile filmate in Romania sunt spectaculoase si multi din Statele Unite m-au intrebat daca peisajele exista cu adevarat sau au fost create pe un platou de filmare. Cred ca acest film poate functiona ca un veritabil ambasador pentru destinatiile turistice din tara noastra.



- Care sunt momentele memorabile de la filmarile „Love by Design”?
Cele mai frumoase amintiri din perioada filmarilor sunt cele desfasurate in zona Sighisoarei, pentru ca acolo a inceput totul, acolo au fost primele mele filmari in calitate de actrita. Sighisoara este un loc minunat, a fost ca un vis pentru mine toata experienta de acolo. Parca eram in tabara, iar echipa de filmare era gasca mea de prieteni – fiecare dintre ei era un personaj in sine.
Cea mai mare provocare din timpul filmarilor cred ca a fost scena in care trebuia sa dansez pe un bar, iar la final plonjam cu spatele in multime. Eu am frica de inaltimi si mi-a fost greu, mai ales pentru ca eram cu spatele si mi-era teama ca nu voi fi prinsa cand plonjez. Cu greu au reusit sa ma convinga ca voi fi in siguranta.

- Care crezi ca sunt, in opinia ta, punctele forte ale filmului?
“Love by Design” este o comedie romantica savuroasa si plina de optimism. Contureaza foarte bine lucrurile pe care le consider importante in viata: familia, dragostea si implinirea profesionala. Sunt convinsa ca o veti indragi pe simpatica Danielle, iar fetele vor fi cucerite cu siguranta de Adrian Edwards (care este jucat de fermecatorul actor britanic David Oakes). in plus, este pentru prima data cand Romania este ilustrata atat de frumos intr-un film international.

interviu