interviu

Joel Kinnaman: Acest RoboCop este o re-imaginare si exista evident o multime de lucruri ce vor face legatura intre cele doua filme, dar aceasta noua versiune este mult mai plina de actiune si mai buna


5/02/2014

Dupa 27 de ani, unul dintre filmele-cult ale anilor ’80 revine, in viziunea regizorului José Padilha. Filmul are premiera din 7 
februarie . Actiunea se petrece tot in orasul american Detroit, care a a socat anul acesta cu cererea de a intra in insolventa.
Detroit e cel mai mare oras american in faliment, cu peste 75.000 de case abandonate in iulie. Mai multe despre situatia in care se afla acest oras, napadit de buruieni si cu o criminalitate foarte mare.Joel Kinnaman, cel care il va interpreta pe Alex Murphy in remake-ul Robocop ne tachineaza cu unele informatii in ce priveste filmul regizat de Jose Padilha. Fanii filmului original din 1987 regizat de Paul Verhoeven, poate isi mai amintesc ca Peter Weller a jucat rolul eroului titular Robocop, un politist care a fost reinviat sub forma unui cyborg utilizand tehnologia de ultima ora in robotica si , dupa ce a fost victima unei crime brutale a unor raufacatori fara scrupule.
 
Cum este acest nou RoboCop,  ce aduce nou?
 
 
Joel Kinnaman: Acest RoboCop va fi mult mai uman. Primul film este unul din filmele mele preferate. Imi place foarte mult si desigur ca Verhoeven are un ton foarte special pentru filmul original, dar acesta este o re-imaginare si exista evident o multime de lucruri ce vor face legatura intre cele doua filme, dar aceasta noua versiune este mult mai plina de actiune si mai buna, iar pentru Alex Murphy va fi mult mai dificil de acceptat realitatea atunci cand va deveni RoboCop.
 
 
Cum a fost sa stai imbracat cu acel costum atat de mult timp?
 
 
Joel Kinnaman: A fost foarte neplacut.Nici nu poti purta mare lucru sub costum… ai senzatia ca esti aproape dezbracat. In plus, in pauza dintre filmari, ma simteam ciudat, eram stanjenit. Era greu sa imi misc capul si totul imi dadea dureri de spate. M-am folosit insa de aceste neplaceri, pentru ca mi-am imaginat ca asa s-ar fi simtit si Murphy, ba chiar de o mie de ori mai rau.
 
 
 
Ce ne poti spune despre OmniCorp sau ce inseamna OmniCorp ?
 
Joel Kinnaman: OmniCorp se afla in centrul tehnologiei robotice. Ei sunt lideri in cele mai avansate modele de nano-tehnologie…De la roboti industriali pana la roboti umanoizi, de la drone super inteligente la procesoare ultra performante cu 20 si chiar 30 de nuclee Hyper-Threading Technology.
 
 
Cum a fost sa lucrezi cu Jose Padilha? Cum iti pare ceea ce a iesit la final?
 
 
Joel Kinnaman:  Sunt foarte incantat. Mai ales de directia pe care acest regizor a avut-o pentru Robocop. José Padilha este foarte tare. El este cu adevarat implicat in ceea ce face.
 

Din 7 ianuarie puteti vedea RoboCop si la CinemaPRO.

interviu