interviu

Leonardo DiCaprio: "Mi-a fost frica sa nu intrec masura cu personajul meu din Django Unchained, depasete orice imaginatie ce face el"


15/01/2013

Quentin Tarantino revine in forta in 2012 cu Django Unchained, un spaghetti western sangeros si violent, despre perioada sclaviei din America. Regizorul a ales o distributie de vis, insa cel care fura toata atentia este Leonardo DiCaprio, intr-un rol negativ pe care nici un fan nu il va uita. Leonardo DiCaprio a fost complet dat pe spate de atrocitatea personajului pe care il joaca, numind rolul din Django Unchained - cel al unui stapan de sclavi - cel mai tulburator al carierei sale. Leonardo DiCaprio, de 3 ori nominalizat la Oscar, l-a numit pe Calvin Candie primul sau personaj cu adevarat negativ, crud si nemilos si a dezvaluit ca a simtit un dispret total fata de el.

Leonardo DiCaprio:Cum ai ajuns sa colaborezi cu Quentin Tarantino si sa obtii acest rol?


Leonardo DiCaprio: Domnul Tarantino a fost un factor important, insa scriptul ne-a atras pe toti. S-a facut multa valva in jurul scenariului, toata lumea vorbea despre noul film al lui Tarantino, de faptul ca abordeaza acest subiect cum o facuse cu Inglorious Basterds, ca a recreat propria lui istorie si a atacat o problema atat de grea ca sclavia intr-o combinatie nebuna de genuri, spaghetti western, in care personajul principal sterge putregaiul canceros de atunci din Sud. Toate aceste lucruri au fost extrem de incitante.Cat de crud este Calvin Candie?


Leonardo DiCaprio:
Codul sau etic depaseste orice mi-as fi putut eu imagina. La un moment dat mi-a fost frica sa nu intrec masura cu acest rol.


Cum te-ai pregatit pentru acest rol?Leonardo DiCaprio:
Am citit foarte multe despre Sud si Razboiul Civil si am vorbit cu Quentin despre aceasta idee ca sursa de motivatie pentru modul in care Calvin Candie ii trateaza pe oameni. Voiam sa fac din el un pseudo intelectual.

Calvin e un nemilos, ce impact a avut personajul asupra ta?

Leonardo DiCaprio: Tarantino a scris un personaj incredibil, imediat ce l-am citit, am fost total incantat. Este genul de om, asa cum a spus-o si Tarantino, care reprezenta tot ce era rau in Sud in acea vreme. Se aseamana cu Ludovic al XIV-lea, un soi de print tanar care tinea de pozitia si privilegiile sale cu orice pret. Chiar daca a fost crescut de un om de culoare,alaturi de care a trait toata viata sa, trebuia sa gaseasca o justificare morala sa-si trateze sclavii in acel mod si sa-si continue afacerea. L-am urat, a fost cel mai narcisistic, extravagant, oribil si rasist personaj pe care l-am citit in toata viata mea. Insa am fost obligat sa-l joc. Era prea bun ca sa nu-l interpretez. Tarantino creeaza personaje incredibile si iti ofera sansa sa lucrezi alaturi de actori minunati.

Cum este sa lucrezi cu Tarantino?


Leonardo DiCaprio: Este un subiect dureros care nu ar trebui evitat asa cum a fost facut si il laud pe Tarantino pentru ca a facut un film atat de indraznet care imbina mai multe genuri si a adus o problema dura ca sursa de entertainment."

Din 18 ianuarie puteti urmari Django Unchained si la CinemaPRO.

Exprima-te in scris

Campurile marcate cu rosu nu sunt valide!

Comentariul a fost adaugat!

nume

comentariu

Trimite comentariu
Nu exista comentarii

interviu