interviu

Mark Wahlberg, protagonistul “Transformers: Exterminarea”: “N-am jucat niciodata intr-un film cu atatea explozii reale!”


25/06/2014

Mark Wahlberg are rolul principal in “Transformers: Exterminarea”, cel de-al patrulea film din franciza regizata de Michael Bay, cu incasari de 2,6 miliarde de dolari pana acum.

 

Actorul il inlocuieste astfel cu succes pe Shia LaBeouf, protagonistul primelor trei filme cu roboti. Regizorul Michael Bay a explicat schimbarea, declarand ca doreste un start fresh pentru franciza si, judecand dupa traieler, “Transformers: Age of Extinction”, are un ton mai sumbru, mai intunecat decat filmele precedente.

 

 

“Niciodata, in toata cariera mea, nu am jucat intr-un film cu atatea explozii reale!”, declara Mark Wahlberg. “Imi place ca Michael (n.r. regizorul filmului) se asigura ca tu esti chiar in mijlocul uneia dintre ele”.

 

In timpul unei scene, una dintre petardele folosite de cei de la efectele speciale a explodat accidental, lovindu-l pe Mark in gura si arzandu-i parul si sprancenele.

“Cei din echipa fac tot posibilul sa nu ma ranesc, asa ca bietul om de la efecte speciale s-a simtit oribil. Michael nu a fost deloc incantat. Dar accidentul mi-a dat o pauza mai lunga pentru pranz”.

 

Wahlberg nu are frica de inaltime, dar cascadoriile pe care a trebuit sa le faca in “Transformers: Exterminarea” aproape ca i-au provocat o fobie de acest gen.

“Cand eram mai tanar, eram dependent de adrenalina, dar sa alergi pe cornisa ingusta a unei cladiri, in timp ce altii arunca lucruri in tine… Nu m-am simtit deloc bine facand asta! Nici nu-mi amintesc cand m-am simtit atat de infricosat.”

 

Acum, fiind taticul a patru copii, cel mare avand doar 11 ani, Wahlberg recunoaste ca a devenit mult mai conservator. “Sunt foarte strict. Sunt sigur ca, atunci cand fetele mele vor creste mari, voi avea mari probleme cu fustele scurte si cu baietii care le vor da tarcoale”.

 

Pana atunci insa, copiii lui sunt incantati de aparitia tatalui lor in “Transformers: Exterminarea”. “Dupa ce am aflat ca voi juca in film, m-am dus acasa si le-am spus copiilor mei: <Pustilor, voi fi in Transformers!>. Iar ei mi-au replicat: <Da, bine, tata. Stim ca minti. Nu faci tu filme pe care sa vrem sa le vedem si noi>”. Acum, se pare ca cei mici vor avea ocazia sa-si admire tatal in plina actiune in noul film “Transformers: Exterminarea”.

interviu