interviu

Matt Damon: Am acceptat imediat rolul din Pericol nevazut pentru ca este un film inteligent si a fost o onoare pentru mine sa joc alaturi de numele mari din distributie"


27/09/2011

Steven Soderbergh vrea sa dea lovitura inca o data cu "Contagion/Pericol nevazut", un thriller in care a adunat numai nume mari ca: Matt Damon, Gwyneth Paltrow, Laurence Fishburne, Kate Winslet, Jude Law, Marion Cotillard. In "Pericol nevazut", omenirea se afla din nou in pericol de extinctie. Aparitia unui virus si raspandirea sa cu o viteza uimitoare starneste groaza in lumea intreaga, atat medicii cat si oamenii de stiinta fiind depasiti de situatie. In timp ce medicii incearca sa gaseasca un antidot, oamenii se chinuie sa supravietuiasca intr-o lume dezolanta si amenintata de distrugere. Matt Damon joaca rolul lui Mitch, un barbat normal a carui viata este data peste cap cand virusul letal ii ucide nevasta si fiul. Acesta va incerca sa isi salveze fiica de virus si sa supravietuiasca intr-un haos in care omenirea a fost aruncata. Matt Damon nu a stat pe ganduri deloc cand a acceptat oferta lui Soderbergh, fiind incantat de o noua colaborare cu regizorul si impresionat de distributia colosala pe care o are filmul.

Povesteste-ne mai multe despre personajul tau din Pericol nevazut.

Matt Damon: In film este vorba despre raspandirea unui virus letal. Povestea personajului meu este asemanatoare cu povestea oricarui om normal care ajunge intr-o situatie disperata. Mitch, perosnajul meu este somer, casatorit si cu doi copii. Dar viata lui se va schimba complet cand isi pierde sotia si fiul vitreg din cauza virusului. Asa ca el ramane singur cu fiica sa de 15 ani, pe care incearca sa o protejeze cat poate el de bine. La un moment dat, virusul il atinge si pe el, dar nu moare, insa incearca sa isi protejeze fiica astfel incat ea sa nu intre in contact cu virusul.

Dupa ce virusul incepe sa se extinda cu rapiditate, fiecare individ duce o lupta pentru supravietuire, iar instinctul de conservare pune stapanire pe fiecare. Asa se intampla cu Mitch, care nu se mai gandeste decat la cum sa isi salveze fiica. Pentru un actor, un rol de acest gen mi se pare minunat, imi plac filmele in care subiectul central se axeaza pe raspandirea unei pandemii.

Ce te-a facut sa accepti acest rol?


Matt Damon:
Mi s-a parut un film inteligent, cu un scenariu bine lucrat. L-am citit cu sufletul la gura, eram curios ce se va intampla si cu fiecare pagina pe care o citeam, simteam cum creste adrenalina.

Desi distributia este formata din nume mari, tu nu prea ai ocazia in film sa joci alaturi de ei, pentru ca apareti in secvente diferite.


Matt Damon: Da, asa e. Mi-am dorit foarte mult sa joc cu Laurence Fishburne, dar din pacate nu am impartit nici o scena. Ne-am intalnit din greseala in holul hotelului si i-am zis ca imi doream de ani de zile sa jucam impreuna intr-un film, si cand s-a intamplat, nu am apucat sa am nici o scena cu el. Cu Jude Law am lucrat cu multi ani in urma si mi-a placut mult. Stii ce e amuzant? Cand ma intreaba lumea despre ce e Contagion si eu le insir numele cu care voi lucra, toti reactioneaza pozitiv si spun ca este minunat filmul din moment ce aduna atatea nume célèbre. Dar sun rapid dezamagiti cand le spun ca nu prea am scene comune cu nici unul. (rade) Adica, apar putin intr-o seceventa cu Kate Winslet, putin alaturi de Gwyneth Paltrow. Dar e bine ca macar joc intr-un film cu nume atat de mari oameni foarte talentati.


Personajul tau este foarte puternic, incercand sa faca fata situatiei pe cat de bine poate. Tu cat de pregatit ai fi intr-o astfel de situatie?


Matt Damon: De cand am copiii, am devenit si mai protector, uneori exagerat. Asa ca incerc sa fiu mai relaxat. Sotia mea imi spune "Red Alert". Uneori , verific sa vad daca mai respira copii.

Cum ai lucrat alaturi de Steven Soderbergh?

Matt Damon: Steven Soderbergh este cu totul special, are un ritm de lucru diferit iar viziunea sa este intotdeauna pe fast forward. Ii place sa filmeze rapid si sa creeze suspans, nici un film de al lui nu este cu incetinitorul, actiunea decurgan rapid. Si tu ca spectator ai senzatia ca pierzi controlul, la fel cum se intampla in film, ceea ce cred ca este o calitate.


Din 30 septembrie, puteti viziona Pericol nevazut si la CinemaPRO.

Galerie foto

interviu