interviu

Radu Pietreanu – Umorul a ajuns la CinemaPRO


1/10/2014Nu vorbim despre vreo premiera cinematografica, ci despre un spectacol de stand up comedy, pe carel il veti putea urmari din 11 octombrie la CinemaPRO. Astfel, Radu Pietreanu aduce umorul nu pe marele ecran, ci in fata lui, alaturi de Tibi Neuronu, Cristi Priza si Mihaela Ignat in spectacolul “Comedy Night Party”.
 


- Pregatiti un spectacol de stand up comedy la CinemaPRO… Asa ii zice, mai nou, unei reprezentatii de umor pe scena. Despre ce este vorba?
Am vazut ca este fita acum sa spui ca faci stand up comedy. Pe vremea noastra, cand exista Vacanta Mare, eram vulgari, asa ni se zicea, pentru ca faceam umor de sugestie. Acum, cand umorul este direct, e fita, e stand up comedy! Am inteles ca, daca nu te adaptezi, nu poti sa progresezi, nu poti sa mai fii in trend. Eu tot timpul am fost “omul inceputurilor”, de nu stiu cate ori am luat-o de la capat. Si cu Vacanta Mare, dupa ce avusesem inainte un cenaclu in Petrosani – cantasem folk. Am facut genul de spectacole pe scena si am trecut la televiziune. S-a terminat si perioada de televiziune, m-am reinventat: am luat-o iar cu folk-ul, cu parodii. Iar acum, m-am gandit ca ar fi pacat sa nu ma ocup de acest stand up comedy, mai ales ca ma consider unul dintre promotorii acestui gen. Ce-am facut noi cu Vacanta Mare a fost, de fapt, stand up 1 sau 3… depinde cum era situatia!
E o provocare, mai ales pentru ca am observat ca generatia noua profita la maximum de libertatea de exprimare, insa eu consider ca nu asta este farmecul, ci felul in care sugerezi umorul. Asa, te-ai dezbracat in pielea goala, lumea rade. Ai impins o baba pe scari, lumea rade. Ai vorbit ca la petrecerea burlacilor, lumea rade. Pentru mine, e o provocare sa vad daca pot face lumea sa rada prin sugestiile pe care le fac.


- Spectacolul de la Cinema PRO este o premiera pentru dvs.?

Premiera, pentru ca il facem intr-o sala de cinema. Spectacolul asta il fac, oricum, de cateva luni alaturi de doi prieteni. Am fost prin tara impreuna. Oricum, in provincie, lumea reactioneaza foarte misto pentru ca sunt foarte rare evenimentele de acest gen. In Bucuresti, sunt 400 de evenimente pe seara. Omul, daca s-a plictisit, pleaca si se duce in alta parte. Deci e foarte greu sa-i tii pe bucuresteni. Si sa-i fidelizezi. Si am zis sa facem o varianta de spectacol de sala, nu de club cum am facut pana acum, deoarece sunt multi oameni, din generatia mea, doritori de umorul de pe vremea mea, care pur si simplu se sfiesc sa se duca intr-un club de stand up comedy, tocmai din cauza vulgaritatii. Atunci am zis sa gasesc o cale de mijloc care sa-i atraga si pe acei oameni, undeva, la un spectacol unde sa vada si genul meu de stand up. Toata lumea care vrea sa rada este binevenita!

- Faceti echipa cu Tibi Neuronu, Cristi Priza si Mihaela Ignat. Cum v-ati gasit?
Cu cei doi ma cunosc de mult si facem spectacole impreuna. Iar Mihaela a terminat Regie, este regizor de film. A lucrat in televiziune, pe la diverse emisiuni interactive. Ne cunoastem, suntem prieteni foarte buni. Asa ca m-am hotarat sa fac spectacol cu prietenii, nu sa organizez un casting. Cu prietenii se rade cel mai bine!

- Care a fost cea mai iesita din tipare reactie pe care ati primit-o din partea publicului? Pana acum...

Faptul ca publicul ne biseaza. Suntem singura trupa de stand up comedy care primeste bis. N-am auzit sa te biseze cineva la o gluma! Iar cand se intampla, le spun aceeasi replica: “Bine, mai scoateti 25 de lei atunci!”.

 
Citeste interviul integral pe apropotv.ro

Exprima-te in scris

Campurile marcate cu rosu nu sunt valide!

Comentariul a fost adaugat!

nume

comentariu

Trimite comentariu
Nu exista comentarii

interviu