interviu

Robert Pattinson: "Mi-as dori ca fanii Twilight sa vina sa vada si Bel Ami, care este o poveste de viata impresionanta si o lectie pentru noi toti"


29/02/2012

Robert Pattinson a renuntat la rolul de vampir din Twilight, cu care a cunoscut faima mondiala, si a ales un proiect clasic, in noua ecranizare a romanului scris de Guy de Maupasant, Bel Ami, care a scandalizat opinia publica la jumatatea secolului XIX. O noua adaptare a romanului scris de Guy de Maupassant, Bel Ami ilustreaza periplul lui Georges Duroy (Robert Pattinson), de la mansardele mizere in care traise, la opulenta si luxul clasei sociale inalte din Parisul anilor 1900. Robert Pattinson intra in pielea lui George, care prin puterea de seductie si inteligenta iesita din comun se transforam dintr-un tanar sarac in cel mai dorit barbat al momentului.

Cand ai citit prima data scenariul pentru "Bel Ami", ce te-a atras la personajul tau si motivatiile sale pentru care alega sa faca toate acele lucruri?

Robert Pattinson: Cand am citit prima data cartea, de exemplu, eram foarte tanar, cred ca mi-am schimbat ideile de atunci. Dar cand am vazut scenariul, m-a atras mai mult ideea filmului. George este un individ lipsit de energie, singura daca cand intr-adevar are energie este cand se ia cineva de el. In rest, este un om patetic. Dar m-a atras ideea de crea un imperiu doar pentru a-i face rau altcuiva. Asa eram eu acum cativa ani. daca cine ma jignea, il tineam minte ani de zile. Acum, cred ca m-am maturizat.

Geoges este un personaj cu multe fatete, imi imaginez ca este un personaj atractiv din punctul asta de vedere.


Robert Pattinson
: Da, asa e. Intreaga structura a filmului si a personajului lui Georges este diferita de restul filmelor actuale. Acum, mare majoritate a filmelor ofera o lectie de viata, dar Bel Ami este complet opus: daca ii tradezi pe toti pe la spate, doar asa poti sa ajungi acolo unde iti doresti. Acest rol a fost o experienta unica si nu cred ca voi mai avea o astfel de oportunite prea curand.

Si totusi, povestea lui Georges este foarte actuala. Ai gasit asemanari intre Georges, jurnalistul parsiv si ceea ce se intampla acum in domeniul media?


Robert Pattinson:
Dintr-un punct de vedere, povestea este actuala, mai ales in partea de zvonuri si scandal. Dar el nu e doar un jurnalist, este un om care profita de lipsurile si aroganta societatii si ii distruge cu propriile arme. Practic, obtine totul fara sa aibe vreun merit.

Cat de greu a fost sa interpretezi latura emotionala a lui Georges, mai ales ca isi reprime orice forma de sensibilitate?



Robert Pattinson
: Eu cred ca este foart sensibil, dar egoismul lui intrece orice limita. Nu are empatie si nu suporta ca altii sa aiba succes. Crede ca toti oamenii vor sa il jigneasca si sa-l raneasca. Este complet obesedat de el insusi. Si am incercat sa evidentiez acest lucru, cat pot de mult.

Dupa succesul nebun pe care l-ai avut cu Twilight, ce ai de gand sa faci in viitor?


Robert Pattinson
: Cred ca actuala mea responsabilitate este sa ofer proiecte care sa ii multumeasca pe fani. Cand ai creat o baza de fani, trebuie sa fii atent sa nu ii dezamagesti. Mi-as dori ca fanii Twilight sa vina sa vada si Bel Ami, care este o poveste de viata impresionanta si o lectie pentru noi toti.

Din 2 martie, puteti viziona Bel Ami si la CinemaPRO.

Sursa: flicksandbits.com

Galerie foto

interviu