interviu

Taylor Kitsch: "Battleship e un film care va multumi pe toata lumea, iar efectele speciale sunt uimitoare"


17/04/2012

Taylor Kitsch a reusit intr-un an sa joace in doua dintre cele mai asteptate si promovate filme SF din 2012. Dupa ce in martie, aducea povestea de 100 de ani a eroului John Carter, transportat inexplicabil pe Marte, Kitsch revine cu un nou blockbuster, Battleship, in care el ramane pe Pamant, dar extraterestrii invadeaza planeta. Produs de Hasbro, cei care au lansat jocul board-game cu acelasi nume, Battleship a fost numit de presa straina un fel de Transformers pe apa, pentru ca lupta are loc pe mare. Filmul este plin de vedete ca Liam Neeson, Alexander Skarsgard, Brooklyn Decker si marcheaza debutul in film al cantaretei Rihanna. Cu un buget de 200 de milioane de dolari, Battleship este un adevarat regal al efectelor speciale, care ii va uimi pe fani.

Ai renunta la Planeta Rosie din John Carter pentru o batalie epica ce are loc mai mult pe apa. Cum au fost filmarile, a fost ceva inedit?

Taylor Kitsch: Da, mi-a placut la nebunie. Mai ales cand esti la Pearl Harbour si ai sansa sa lucrezi cu cativa dintre oamenii care au fost aici, in timpul celui de Al Doilea Razboi Mondial. Asa ca mi-a facut o mare placere sa lucrez pentru acest film si cu oamenii din armata americana. Plus ca este o senzatie unica sa lucrez intr-un studio real, atat de mare

In anumite scene, pare ca filmati chiar in mijlocul oceanului. Cum ati realizat acele secvente?


Taylor Kitsch
: Da, o parte din ele sunt filmate chiar in larg, mai ales in prima pare a invaziei, unde eu descopar nava extraterestra in ocean. Am filmat in Hawaii.

Cred ca a fost greu sa filmati...


Taylor Kitsch: Da, in anumite momente a fost dificil, dar echipa este minunata si toti cei care au lucrat sunt niste oameni foarte talentati.


Ai avut parte numai de roluri pentru care filmarile au fost o provocare. Care dintre ele ti s-au parut mai grele, cele de la John Carter sau cele de la Battleship?

Taylor Kitsch
: In mod sigur, cel mai greu a fost la John Carter, pentru ca aproape toate scenele ma au in cadru, asa ca am muncit mai mult. Timp de 7 luni n-am avut pauza si a trebuit sa ma mentin in forma. A fost destul de epuizant, dar am reusit sa fac totul bine, zic eu.

Ai mai colaborat cu Peter Berg si inainte, ti-a fost mai usor sa intelegi care sunt ideile lui asupra acestui film?


Taylor Kitsch: A ajutat faptul ca lucrasem cu el si stiam modul de abordare. Suntem prieteni si ne intelegem de minune. Insa m-am simtit flatat atunci cand a venit la mine cu aceasta propunere si mi-a lasat liberatea de a-l crea pe Hopper asa cum simteam eu.

Hopper nu este tocmai eroul clasic, curajos, indraznet si care stie intotdeauna ce face. Si totusi, ce-l face special?

Taylor Kitsch: Cred ca tocmai faptul ca habar n-are ce trebuie sa faca este farmecul lui. E o scena care-mi place mult, in care devine capitan fara voia lui si ii intreaba pe ceilati ce are de facut, e complet debusolat. Si mie tocmai asta mi s-a parut credibil, ca nu este de la inceput un erou, ci devine erou prin prisma situatiilor speciale in care este pus.

Battleship are scene incredibil de bine realizate si este un regal al efectelor speciale. Asta a insemnat si mai multa munca din partea designerilor nu?


Taylor Kitsch: S-a lucrat mult la extrateresti, iar pentru actori s-a folosit tehnica motion-capture, unde le sunt redate miscarile digital, pe calculator. Sigur ca a fost multa munca, dar toti vrem sa vedem asa ceva. In fiecare dintre noi exista un copil de 7 ani care vrea sa se joace, iar acest gen de film satisface pe oricine.

Din 20 aprilie, puteti urmari Battleship si la CinemaPRO.


Galerie foto

interviu