interviu

Taylor Kitsch: "Si acum ma ciupesc cand ma gandesc ca am ajuns sa joc in John Carter, o poveste epica si fascinanta care ii va uimi pe spectatori"


6/03/2012

Taylor Kitsch este gata sa devina un superstar o data cu lansarea celui mai ambitios proiect al celor de la Disney, inspirat de cartile lui Edgar Rice Burroughs. John Carter, care a stat in productie 79 de ani pana sa poata fi lansat, are parte de un buget colosal, de 250 de milioane de dolari si promite sa faca senzatie in cinema anul acesta. Taylor Kitsch a fost alegerea regizorului Andrew Stanton, premiat cu oscar, pentru eroul neinfricat care se trezeste pe Marte si este nevoit sa se lupte cu toate creaturile intr-o batalie epica. La doar 21 de ani, actorul canadian are toate sansele sa devina dintr-un necunoscut unul dintre cele mai populare staruri ale momentului.

John Carter este un personaj devenit popular acum 100 de ani, datorita cartilor scrise de Burrgoughs. Ti-au folosit ca sursa de inspiratie pentru a intra in rol?

Taylor Kitsch: Inca de la prima intalnire cu Stanton (n.r. Andrew Stanton, regizorul filmului) mi-am dorit acest rol. Era o oportunitate pe care nu o puteam rata. Nu am avut voie sa citesc scenariul pana la proba, asa ca m-am descurcat cu putine informatii pe care le-am gasit. Dupa proba, am tinut cont foarte mult de indicatiile lui Andrew, care mi-au fost foarte folositoare.

Ce crezi ca este cel mai atragator la personajul tau?


Taylor Kitsch: E un tip foarte curajos, caruia i-ar fi greu sa se dea la o parte si sa nu se lupte. Am incercat pe cat posibil sa transmit acest lucru pe marile ecrane. M-am documentat despre Razboiul Civil, alaturi de istorici care stiau absolut tot. Am citi scrisori ale soldatilor din acea perioada, ca sa pot intelege bine cum decurgeau lucrurile in vremea respectiva si sa pricep de ce a plecat la razboi.

Cum este sa joci un personaj care se trezeste intr-o lume tota diferita, unde toti se cunosc, iar el este strainul?


Taylor Kitsch: Eu sunt singurul om din tot filmul, asa ca experienta este si mai tare. Prin perspectiva mea, spectatorii intra intr-o lume fascinanta, deosebita si complet diferita de ceea ce stim noi, oamenii. Aceasta calatorie imi va schimba viata, iar spectatorii vor fi martori la lucrurile care il schimba pe personajul meu, John Carter.

John are un mod propriu de a vorbi, limbajul este unul mai vechi.Ti-a fost greu?

Taylor Kitsch: Da, intr-adevar, limbajul este specific acelei perioade. Dar nu mi s-a parut dificil, m-am descurcat.

Acesta este primul tau film important, este considerat un blockbuster. Cum te-ai simtit sa facu parte dintr-un astfel de proiect gigantic?

Taylor Kitsch
: Si acum inca ma ciupesc, uneori nu-mi vine sa cred. Eu si Stanton ne-am inteles foarte bine, am colaborat perfect. Ne-am dorit mult ca acest film sa fie pe gustul publicului, sa se ataseze de personaj si sa se distreze. Dar am incercat sa nu imi fixez atentia pe acest gand, pentru ca iti consuma energia si nu este benefic.

John Carter are parte de o gramada de scene intense, in care face multe lucururi incredibile. Esti un erou, dar si extratestru intr-o lume plina de extraterestri. Cum ai gasit balanta intre supererou si individul aflat intr-o lume straina?

Taylor Kitsch:
In fiecare zi descopeream ceva nou despre el si relatiile intre personaje. Am mers pe mana lui Stanton, ca va gasi solutia perfecta pentru ca povestea sa aiba cap si coada. Am incercat sa fiu natural si sa las lucrurile sa vina de la sine.

Cum a fost colaborarea cu regizorul Andrew Stanton?

Taylor Kitsch: Este genial. Scenariul este incredibil. Mi-am zis de la inceput, pregatirea este importanta, dar el a reusit sa ma faca sa ma simt mult mai confortabil. Am avut incredere in el si a fost excelenta colaborarea.


Din 9 martie, puteti viziona John Carter in format 3D si la CinemaPRO.

Galerie foto

interviu