interviu

Vince Vaughn: Ideea filmului este o adevarata nebunie,insa in ciuda acestui lucru, filmul vorbeste despre familie, despre prietenie si despre gasirea propriului destin


27/11/2013

Vince Vaughn este un actor carismatic si cu mult umor, care a aparut in multe filme de succes de la Hollywood, majoritatea comedii („Wedding Crashers”, „The Break-Up”, „Four Christmases” sau „The Internship”), interpretand indeosebi personaje sarcastice. Rolul interpretat de Vince in tragicomedia „Tata fara numar” marcheaza o schimbare de macaz in cariera sa artistica, tocmai datorita scenariului deosebit de profund, prin abordarea conflictelor interioare, dand ocazia versatilului actor sa isi desfasoare mai adanc personajul.Protagonistul acestei comedii este David Wozniak (Vince Vaughn), un barbat obisnuit, conducator de camion, a carui viata este data peste cap cand afla ca, in urma unei greseli la clinica de feritilizare cu care a „colaborat” la inceputurile anilor ’90, e tatal a 533 de copii! Insa vestile rele nu se opresc aici, deoarece 142 dintre copii intenteaza un proces pentru aflarea identitatii tatalui lor biologic, cunoscut sub numele de Starbuck.

„Tata fara numar” este o copie fidela a canadianului „Starbuck” (2011), scris si regizat de acelasi Ken Scott. Titlul filmului nu are nicio legatura cu celebrul lant de cafenele din Statele Unite ale Americii si nici cu personajele fictionale din „Battlestar Galactica”, fiind vorba despre numele de cod cu care figureaza barbatul cu peste 500 de mostenitori in documentele de la clinica de fertilizare.
 
 
Ce te-a determinat sa accepti rolul principal din comedia „Tata fara numar”?
 
Vince Vaughn: Ideea filmului este o adevarata nebunie, insa in ciuda acestui lucru, filmul vorbeste despre familie, despre prietenie si despre gasirea propriului destin. E facut cu multa pasiune si suflet. „Tata fara numar” abordeaza intr-o maniera autentica probleme reale prin care trec familiile si oamenii in incercarea de a-si gasi fericirea. De asemenea, exista un optimism debordant si o energie fantastica in film.
 
 
Ce ne poti spune despre David, personajul interpretat de tine?
 
Vince Vaughn: David este un tip imatur. E copilaros in multe privinte si nu are prea multe responsabilitati pana in momentul in care afla ca iubita lui este insarcinata. Uita mereu sa isi plateasca facturile si are datorii la mafiotii din oras care devin nerabdatori sa isi recupereze banii.
 
 
In comedie apar si foarte multi tineri. Cum te-ai inteles cu ei?
 
Vince Vaughn: Copiii mi-au placut mult. Mereu la varsta asta sunt cei mai entuziasmati. Sunt talentati si dedicati, iar pentru mine a fost o incantare sa ii privesc. Toti au avut sansa de a construi scene minunate. Nu e ceva comun sa vezi atatea secvente puternice intr-un film.
 
David incepe sa-si cunoasca toti copiii si se implica in viata lor cotidiana. Cum a fost aceasta experienta pentru tine?
 
Vince Vaughn: David nu se poate abtine sa nu se implice in viata lor. Sa interactionez cu mai multi copii care provin din diverse medii a fost o experienta importanta pentru mine ca tata in viata reala. Asa am reusit sa aflu ce griji si ce ganduri bune trec prin mintile altor parinti. Un parinte se gandeste intr-un singur fel la copiii si problemele lor. Interesant la acest film mi s-a parut tocmi faptul ca David interpreteaza mai multe variante de tata.
 
 
Ce ne poti spune despre regizorul filmului Ken Scott?
 
Vince Vaughn: Ken e fantastic. imi place mult tot ce face si e unul dintre acei oameni care are toate abilitatile. E un scriitor foarte bun si e o placere sa lucrezi cu el zi de zi. Se descurca foarte bine cu camera de filmat si stie cum sa te motiveze si sa iti dea idei bune. ii plac comediile, poate sa creeze o atmosfera placuta de lucru si face mereu glume pe platourile de filmare.
 
 
 
Din 29 noiembrie il puteti vedea pe Vince Vaughn in Tata fara numar la CinemaPRO.
 

interviu