spotlight

"Acasa la tata", in competitia oficiala la Sarajevo IFF (14-22 august 2015)


29/07/2015

 "Acasa la tata", ce marcheaza debutul in lungmetraj al regizorului Andrei Cohn,  are premiera internationala in cadrul Festivalului de Film de la Sarajevo.

 

"Acasa la tata" a fost inclus in competitia oficiala a celei de-a 21–a editii a evenimentului (14-22 august 2015). Alte cinci filme romanesti sunt in competitie la Sarajevo.

  Acasa la tata spune povestea lui Robert, un tanar scriitor care, intr-un moment de ambiguitate emotionala, se intoarce pentru 24 de ore in satul in care s-a nascut, pentru prima data de la moartea mamei lui. Pana a doua zi dimineata, isi va rescrie toate relatiile personale, cu tatal, cu cel mai bun prieten din copilarie, cu prima iubire, cu trecutul.

„Chiar daca la suprafata apar teme cum ar fi ratarea sau conditia provincialului,  pe mine m-a interesat sa pun in discutie notiunile abstracte de familie, prietenie si dragoste in contactul dur cu realitatea”, declara Andrei Cohn.

Din distributie fac parte actorii Alexandru Papadopol, Ioana Flora, Andi Vasluianu, Florin Zamfirescu, Natasa Raab, Sorin Cocis, Mirela Oprisor.

Scenariul filmului este scris de Mimi Branescu, imaginea este semnata de Andrei Butica, montajul de Andrei Iancu, iar sound designer este Sorin Neagu. Producator este Giuliano Doman.

Acasa la tata este un film produs de Film Location Guide, cu sprijinul Centrului National al Cinematografiei, Scandia Kandia Dulce, cu participarea HBO Romania. Distribuitor Mandragora.

Filmul a fost proiectat in deschiderea Festivalului Filmului European din acest an.

 

spotlight