spotlight

“Autoportretul unei fete cuminti”, premiere in Portugalia si Serbia


12/06/2015

Lungmetrajul Autoportretul unei fete cuminti, in regia Anei Lungu, a fost selectat in competitia Golden Lynx din cadrul Festivalului “New Directors, New Films” din Espinho, Portugalia (22-29 iunie).
 
Golden Lynx Competition se adreseaza regizorilor la inceput de drum, care se afla la primul sau la al doilea lungmetraj.
 
     Autoportretul unei fete cuminti va avea premiera si in Serbia. Pelicula va participa in competitia “Fresh Danube Films” din cadrul Festivalului“Cinema City” de la Novi Sad (29 iunie-5 iulie).
 
Filmul a adunat pana acum in portofoliu mai multe distinctii: Premiul de regie si Premiul Publicului la Bucharest International Film Festival 2015, Premiul pentru cel mai bun film la Crossing Europe la Linz si Premiul Publicului in cadrul Festivalului Filmului European de la Bucuresti.
 
Personajul principal din Autoportretul unei fete cuminti, intrepretat de actrita Elena Popa, isi petrece timpul intre doctoratul in inginerie seismica, discutiile cu cei doi prieteni apropiati, Alex (Andrei Enache) si Michelle (Iris Spiridon), si intalnirile – rare, dar mult asteptate - cu un barbat casatorit (Emilian Oprea), cu care are o relatie amoroasa. Din distributie mai fac parte actorii Radu Iacoban, Istvan Teglas, regizorul de film Andrei Enache, regizorii de teatru Iris Spiridon, Alexandru Lustig, Eugen Gyemant, parintii regizoarei, Dan & Magdalena Lungu, si producatoarea Anca Puiu.
 
Scenariul filmului este semnat de Ana Lungu, imaginea de Silviu Stavila, sunetul de Vlad Voinescu si Filip Muresan, iar montajul este realizat de Dana Bunescu. Producatorii lungmetrajului sunt Anca Puiu, casa de productie Mandragora, si Ana Lungu.
 
Autoportretul unei fete cuminti este un proiect de film romanesc independent, realizat de casa de productie Mandragora cu participarea Papillon Film, Castel Film si Cinelabs Romania, cu sprijinul Groupama Asigurari, BMW Group Romania, Vodafone Romania, HBO Romania.
 
Detalii film: www.selfportraitmovie.com / facebook 

 

spotlight