spotlight

Castigatorii Anim'est 2015


12/10/2015

Cea de-a 10-a ediţie a Anim’est si-a desemnat castigatorii editiei, in cadrul unei ceremonii de premiere desfasurate pe data de 10 octombrie, la Cinema Elvira Popescu.

Trofeul Anim’est a mers, anul acesta, in Franta. Dintre cele 47 de scurtmetraje inscrise la a zecea editie a festivalului, juriul format din Kōji Yamamura, Stéphane Berla si Uri Kranot a decis sa acorde Premiul cel mare animatiei Yùl et le serpent / Yùl and the Snake (r. Gabriel Harel) si Premiul pentru Cel mai bun Film de Scurtmetraj a fost adjudecat de Leftover ( r. Tibor Banoczki, Sarolta Szabo), informeaza aarc.ro

A mai fost acordata o mentiune speciala Elu Herman H. Rott’iga / Life with Herman H. Rott (r. Chintis Lundgren).

Distinctia Cel mai bun Film de Lungmetraj a fost acordata animatiei franceze Adama (r. Simon Rouby).

Juriul format din Mark Shapiro, Sarina Nihei si Milen Alempijević a oferit Premiul pentru Cel mai bun Film Studentesc scurtmetrajului francez Deux amis / Two friends, in regia Nataliei Chernysheva.

Trei mentiuni speciale pentru film studentesc au fost acordate scurtmetrajelor: The Correct Insult (r. Janis Aschberger), Les élucubrations d'un soldat inconnu/The Wild Imaginings Of An Unknown Soldier (r. Nils Lacroix) si Electrofly (r. Natalia C. A. Freitas).

Voyage, scurtmetrajul regizat de Marian Poiana, a castigat Premiul pentru Cel mai bun Film Romanesc, oferit de Institutul Cultural Roman.

In sectiunea Music Video, jurizata de Vlad Munteanu aka DOC, Thomas Fourniret (Wasaru) si Hanno Höfer, a fost premiat videoclipul piesei “Carmen”, al cantaretului-compozitor belgian Stromae, regizat de Sylvain Chomet.

Premiul Publicului, acordat unui scurtmetraj din sectiunea Animash, a fost acordat scurtmetrajului german Roadtrip, animatia in regia lui Xavier Xylophon.

Un juriu format din copii (Diana Popa, Matei Bumbut si Tudor Szabo) a ales castigatorul sectiunii Minimest: Hairy Moo Moo, scurtmetrajul iranian regizat de Hadi Tabasi si Rasoul Zarrin.

Tot in cadrul Galei de inchidere a fost anuntat castigatorul editiei Project Worksheep, concursul de proiecte de scurtmetraj de animatie ajuns la a treia editie in 2015. Juriul format din Albert Lozano (Art Director Pixar), Andrea Martignoni (sound designer), Fernando Galrito (profesor, critic, director artistic), Dan Panaitescu (animator) si Vlad Ilicevici (director executiv Anim’est) a ales sa ii acorde premiul de 1000 $ oferit de HBO Romania lui Paul Muresan.

spotlight