spotlight

Comedy Short Film Festival: Buumes, Lothar si Cai putere, printre castigatorii primei editii


11/03/2015

In acest weekend a avut loc prima editie a Comedy Short Film Festival la Plaza Romania, ale carui jurii, fiecare compus din trei membri, au acordat la ceremonia de premiere cinci trofee. Iata mai jos castigatorii.

foto: http://www.ziarulmetropolis.ro
La Comedy Short Film Festival @ Plaza Romania, aflat sub egida Anchor Grup, organizat de Plaza Romania si gazduit de Cinema Movieplex, juriul competitiei oficiale, compus din actrita Ana Ularu, regizorul Hanno Hoeffer si Antoine Bagnaninchi, directorul Independenta Film, a oferit Best Plaza Comedy Short Film Award (1500 de euro) scurtmetrajului “Buumes”, de Martin Guggisberg. Atuurile acestui film au fost, potrivit juriului, umorul negru, povestea excelenta, atmosfera auster-absurda si jocul actorilor.
 
Juriul competitiei filmelor de animatie, alcatuit din regizoarea Anca Damian, regizorul Anton Groves si actorul Adrian Vancica, a acordat Best Animation Comedy Short Film Award (1000 de euro) scurtmetrajului “Keith Reynolds Can't Make It Tonight”, de Felix Massie. Potrivit juriului, acest scurtmetraj e o comedie cu un scenariu extrem de bun care foloseste un stil foarte simplu, ce tine de benzile desenate, pentru a spune povestea. Avand un minunat voiceover ironic care calauzeste spectatorul prin nefericita zi a lui Keith, filmul e un comentariu social extrem de amuzant.
 
In ce-i priveste pe cei care au decis castigatorul trofeului consacrat filmelor studentesti, actorul Bogdan Dumitrache, cineastul si profesorul Laurentiu Damian si regizorul si muzicianul Tom Wilson au oferit Best Student Comedy Short Film Award (1000 de euro) scurtmetrajului “Lothar”, de Luca Zuberbühler. Juriul a apreciat ideea amuzanta, dusa pana la consecinte absurde, scenografia si imaginea, dar si atmosfera postapocaliptica si totusi extrem de comica.
 
Premiul pentru film romanesc, acordat de Asociatia Make a Point, i-a revenit regizorului Daniel Sandu pentru scurtmetrajul “Cai putere”, iar premiul pentru imagine, oferit de Cinelab, a fost adjudecat de comedia “A Mile in These Hooves”, de James Brylowski.
 
Comedy Short Film Festival @ Plaza Romania este singurul festival de scurtmetraje de comedie organizat intr-un mall din Romania si s-a desfasurat la Cinema Movieplex. La festival au putut fi vizionate 26 de scurtmetraje in competitia oficiala, 20 de filme realizate de studenti si 32 de animatii. Anchor Grup, o companie ce sustine activ artele, a organizat acest festival pentru a rasplati cineastii talentati si creativi, dar si clientii Plaza Romania.
 
 
 
 

spotlight