spotlight

Concert "Seara Italiană" , Sâmbătă, 23 iunie 2018, între orele 19:00 – 21:00,la CinemaPRO


5/06/2018

Cu Orchestra Simfonica Bucuresti - Bucharest Symphony Orchestra şi dirijorul Jin Wang, călătoria unică în lumea minunată a muzicii continuă cu o atmosferă cu adevărat caldă, tipic napoletană: o oază de muzică italiană şi bună dispoziţie! Pasiunea pentru muzică şi interpretarea artiştilor se vor îmbina într-o armonie perfectă şi în care melomanii de toate vârstele sunt aşteptaţi să descopere muzica italiană.
 
Soprana Oana Maria Serban şi tenorul Andrei Lazar vor interpreta o selecţie specială de uverturi precum Forţa Destinului şi Coţofana Hoaţă, arii de Puccini şi Verdi şi canzonete celebre, precum Torna a Surriento şi O Sole Mio, şi celebra piesă "Con Te Partiro", de Francesco Sartori.
 
 
Vino să descoperi Stagiunea #SalutCULTURA!, muzica, o formă excelentă de a petrece o seară plăcută de Sâmbătă şi, de ce nu, hai să faci şi tu primii paşi în lumea cu adevărat fascinantă a muzicii, alături de Orchestra Simfonică Bucureşti!
 
Parteneri: Primaria Sectorului 6 / Centrul Cultural European Sector 6, UCIMR, Ponsa, Texcargo, EVconnect.ro - Prima reţea natională de încărcare pentru vehicule electrice
Parteneri media: Radio Clasic, Media Advertising
 
 
Distins muzician şi dirijor, Jin Wang a studiat dirijatul de orchestră la Conservatorul din Beijing şi apoi la Academia de Muzică din Viena, având şansa de a se perfecţiona de-a lungul timpului cu reputaţi maeştri ai baghetei printre care se numără Leopold Hager, Vaclav Neumann, Peter Eötvös, Richard Österreicher, Zubin Mehta şi Leonard Bernstein. A repurtat numeroase succese şi a obţinut premii în cadrul unor competiţii internaţionale dintre care amintim: „Fittelberg” – Polonia, „Muzica secolului XX” – Austria, „Budapest Television” – Ungaria, „Dinu Niculescu” – România, „Primăvara la Praga” – Cehia, „Nikolai Malko” – Danemarca, „Arturo Toscanini” – Italia. A fost invitat la pupitrul unor prestigioase orchestre precum Orchestra Simfonică Radio din Berlin, Royal Philharmonic Orchestra din Londra, OrchestraToscanini” din Italia, Orchestra Naţională din China, Filarmonica din Seul, Orchestra Simfonică din Singapore, Orchestra Simfonică „Yomiuri” din Tokyo, precum şi al altor ansambluri de profil din Praga, Stockholm, Bergen, Copenhaga şi Berlin. De asemenea, a fost invitat al Filarmonicii de Stat din Moravia, al Filarmonicii Janáček”, a dirijat la Opera Naţională din Finlanda şi Opera Comică din Berlin, precum şi la Orchestra Naţională Radio din România; este director artistic al ansamblului „Schubert Sinfonietta”, iar în stagiunile 2006-2008 a fost director atât al Filarmonicii cât şi al Operei din Würzburg.
 
Fondată în anul 2007, Orchestra Simfonică Bucureşti este un ansamblu muzical românesc de prim rang. A fost înfiinţată de trei tineri muzicieni ambiţioşi, reunind în componenţa sa cei mai valoroşi artişti instrumentişti din România. Din dorinta de a oferi iubitorilor de muzica posibilitatea de a intra in contact cu muzica de calitate, Orchestra Simfonică Bucureşti a dezvoltat concepte muzicale originale si novatoare, transpuse pe scena stagiunii anuale Salut CULTURA!.
 
Misiunea Orchestrei Simfonice Bucuresti este promovarea excelenţei în muzică si atragerea tinerilor către sălile de concert.
 
Bilete AICI.
 
 
 
 
 
 
 
 

spotlight