spotlight

DR. PARNASSUS / THE IMAGINARIUM OF DOCTOR PARNASSUS


21/01/2010

"Dr. Parnassus" a fost cu siguranta unul dintre cele mai asteptate filme ale lui 2009. Atat pentru fanii lui Terry Gilliam, cat mai ales pentru fanii regretatului Heath Ledger. Ledger poate fi vazut pentru ultima oara pe marele ecran cu ocazia filmului "Dr. Parnassus", actorul decedand chiar in timpul filmarilor, dupa ce apucase sa filmeze doar o treime din pelicula.

Chiar si numai pentru a viziona cantecul de lebada al lui Heath Ledger, "Dr. Parnassus" este un must-see. O poveste despre moralitate care isi ilustreaza subiectul prin introducerea spectatorului intr-un univers fantastic suprarealist.

Heath Ledger, nemuritor in "Dr. Parnassus" si in sufletul spectatorilor

Personajul principal este Dr. Parnassus, inzestrat cu inimaginabila putere de a controla imaginatia celor din jur. Dr. Parnassus conduce o trupa de teatru ambulanta care calatoreste prin Londra, oferindu-le spectatorilor sai nu doar showul Imaginarium, ci si o splendida calatorie printr-o oglinda magica, calatorie in timpul careia le poate explora imaginatia.

Dr. Parnassus ascunde, pe langa darul sau extraordinar, un secret intunecat pe masura. Cu multi ani in urma, Parnassus a facut un pariu cu diavolul, reprezentat de personajul Mr. Nick, pariu prin care si-a castigat nemurirea, cu scopul de a o cuceri pe femeia de care se indragostise. In urma pariului, Parnassus ii promite lui Mr. Nick primul sau nascut, atunci cand acesta va implini varsta de 16 ani.

Actiunea filmului se petrece cu cateva zile inainte ca fiica lui Dr. Parnassus, Valentina, sa implineasca 16 ani. Cum Parnassus nu vrea sa isi piarda fata in favoarea lui Mr. Nick, reuseste sa il convinga pe diavol sa faca un nou pariu. Astfel, Valentina urmeaza sa revina celui care va castiga primul 5 suflete. In incercarea de a castiga aceste 5 suflete, Parnassus promite ca o va da in casatorie pe Valentina acelui barbat care il va ajuta sa castige pariul. Ceea ce urmeaza este o serie de aventuri captivante, explozive, inimaginabile intr-o cursa rapida impotriva timpului. Obstacole ireale, personaje fantastice si in acelasi timp comice si lupta unui barbat de a-si indrepta greselile tineretii.

O noua provocare de la regizorul si scenaristul Terry Gilliam

Probabil ca multi cinefili asteptau, ca si mine, revenirea legendarului regizor si scenarist Terry Giliam, cel care ne-a adus unele dintre cele mai frumoase si mai de success filme ale anilor '80-'90: "Fear and Loathing in Las Vegas", "The Fisher King", "Twelve Monkeys", "Monty Python and the Holy Grail" sau "Brazil". Afisul dominat de regretatul actor Heath Ledger este impartit de o distributie cu adevarat impresionanta, din care ii amintim pe Christopher Plummer, Johnny Depp, Jude Law si Colin Farrell.

"Dr. Parnassus" este un film clasic pentru filmografia lui Gilliam. Fantezie, sentimentul de Wow, actiune intortocheata si revelata alternant, rasturnari de situatie si foarte foarte multa imaginatie. Pe scurt, un spectacol in fata caruia nu are rost sa iti pui intrebari sau sa incerci sa anticipezi. Este un spectacol-experienta pe care cel mai bine este sa il lasi sa ti se intample.

Raluk

www.raluk.ro

Click aici pentru mai multe detalii si rezervari la filmul "Dr. Parnassus" / "The Imaginarium of Doctor Parnassus".

Galerie foto

spotlight