spotlight

Edge Of Tomorrow - Spotlight


11/06/2014

Filmul “Edge Of Tomorrow” se bazeaza pe nuvela ilustrata “All You Need Is Kill”, scrisa de Hiroshi Sakurazaka si este regizat de Doug Liman (“The Bourne Identity”, “Jumper”, “Fair Game”). Desi materialul original comporta multe dintre caracteristicile science fiction manga japonez, regizorul a preferat o abordare occidentalizata, iar aceasta s-a dovedit una din multele decizii bune ale lui Liman pentru acest film. Tom Cruise a fost pentru mult timp considerat unulo dintre cei mai buni actori de actiune din vremurile noastre, chiar daca de cele mai multe ori, viata sa personala ii umbreste realizarile profesionale. Starul din Misiune imposibila revine pe marile ecrane cu un blockbuster ce ii va reasigura pozitia de top.

 
Tom Cruise joaca rolul lui William Cage, un ofiter care n-a petrecut nicio zi pe campul de lupta, dar este trimis intr-o misiune din care n-are nicio sansa sa scape cu viata. Ofiterul este ucis inca din primele minute de lupta, dar inainte sa moara reuseste sa distruga un extraterestru care ii transfera o putere inedita de a reseta ziua. Astfel, William Cage este obligat sa retraiasca brutala batalie... la nesfarsit. Dar cu fiecare batalie, Cage dobandeste aptitudini care il ajuta sa-si doboare adversarii, alaturi de luptatoarea Fortelor Speciale Rita Vrataski (Emily Blunt). Cage si Rita se lupta cu extraterestri si fiecare confruntare ii aduce cu un pas mai aproape de victorie.
 
 
Povestea din Edge of Tomorrow se deruleaza intr-un viitor apropiat, in care o rasa extraterestra, numita The Mimics, a atacat Pamantul intr-un asalt sustinut, distrugand complet orase intregi si lasand in urma milioane de victime. Nicio armata de pe Pamant nu e in stare sa egaleze viteza, brutalitatea si aparent exceptionala intuitie a luptatorilor Mimic sau a comandantilor acestora cu puteri telepatice.
 
 
 
Jocul actoricesc este foarte bun. Niciunul dintre actori nu dezamageste. Cruise starneste hohote de ras in aceeasi masura cu emotie si tensiunea; aici se simte mana regizorului si buna definitie a personajului in scenariu, deoarece lipsesc eroismele ieftine sau declarative. Expresivitatea actorului contribuie mult la chimia cu Emily Blunt. si in relatia dintre cele doua personaje principale s-au evitat cliseele. Blunt face si ea un rol bun. Personajul ei primeste multe modificari fata de materialul original, dimensiunea umana fiind mult mai pronuntata, insa nu lipseste latura militara si taioasa faurita pe campul de lupta.
 
 
 
Nu o sa intram foarte mult in detalii , o sa spunem doar simti efectiv ca e un film cu buget mare si ai actiune din plin. Timp de doua ore nu simti ca te plictisesti si de fiecare data cand crezi ca se termina, o iei de la capat.
 
Filmul este captivant, amuzant, starneste curiozitatea in ceata de mister pe care o lasa in unele momente ale sale. Este un film care merita, dar bineinteles te asteptam pe tine la cinema si apoi vrem si opinia ta.
 
Tu ai lua in seama pe cineva care-si spune ca maine mori, pentru ca el stie, c-a mai trecut prin ziua de maine de cateva ori?
 
 
 
 
Rezerva-ti bilet pentru Edge of Tomorrow: Prizonier in timp 3D chiar acum AICI.
 
 
 
 
 
 

spotlight