spotlight

ENDER'S GAME / JOCUL LUI ENDER - DIGITAL


31/10/2013

Jocul lui Ender este unul dintre cele mai asteptate filme ale acestui an. Adaptat dupa celebrul roman al lui Orson Scott Card, Jocul lui Ender face parte din categoria filmelor science-fiction inteligente si care te fascineaza cu universul vizual exceptional.Chiar daca au asteptat doua decenii pentru ca acest film sa fie facut, fanii vor fi surprinsi sa vada cat de bine este realizat.

In viitorul apropiat, o rasa ostila de extraterestri (numita The Formics) a atacat Pamantul. in lipsa initiativei eroice a Comandantului Flotei Internationale, Mazer Rackham (Ben Kingsley), totul ar fi fost pierdut.

Pregatindu-se pentru viitorul atac, foarte apreciatul colonel Graff (Harrison Ford) si Academia Militara Internationala pregatesc doar cei mai buni copii pentru a-l gasi pe noul Mazer. Ender Wiggin (Asa Butterfield), un baiat timid, dar un tactician extraordinar, este retras de la scoala sa pentru a se alatura elitei.
 

Odata ajuns la scoala de Razboi, Ender invata rapid si cu usurinta dificile jocuri de lupta, evidentiindu-se si castigand respectul colegilor. Ender este in scurta vreme luat in vizor de Graff ca viitoarea speranta militara a Pamantului si este promovat catre scoala de Comandanti. Aici este antrenat de Mazer Rickham in persoana, pentru a-i conduce apoi de soldati intr-o batalie epica ce va hotari soarta Pamantului si va salva rasa umana.

Jocul lui Ender este un film captivant, care mizeaza mult pe inteligenta si mai putin pe forta. Scenele de actiune in spatiu sunt foarte bine realizate si se vede ca au muncit enorm impreuna cu specialisti pentru a reda efectul de gravitie zero.


Interpretarile sunt foarte bune, in special Harrison Ford, care isi poate trece cu succes acest film in top 5. Asa Butterfield este un nume pe care-l veti auzi din ce in ce mai mult. Fragil si curajos in acelasi timp, actorul a surprins perfect laturile personajului sau.


Jocul lui Ender este un film ce nu trebuie ratat, atat pentru ideile originale, interpretarile foarte bune dar si pentrtu efectele vizuale care iti respiratia si te transpun intr-un univers fascinant, chiar daca este periculos.


Jocul lui Ender poate fi vazut la CinemaPRO din 1 noiembrie.

spotlight