spotlight

Evenimentul “Love is in the ART” debuteaza la Bucuresti


10/11/2015

Bucurestenii se pot bucura in mod gratuit de spectacole de dans, teatru si proiectii de film. Prima editie a Festivalului Love is in the ART va avea loc, intre 13 si 15 noiembrie 2015, in mai multe spatii din Bucuresti, tema pricipala a evenimentului fiind o celebrare a modului in care dragostea se reflecta in diferitele domenii ale artei.

Organizat de Primaria Municipiului Bucuresti, prin creart - Centrul de Creatie, Arta si Traditie, evenimentul va aduce in fata publicului, timp de 3 zile, piese de teatru, spectacole de dans contemporan, expozitii foto, proiectii de film si concerte. 
 
Vineri, 13 noiembrie 
 
Bucurestenii sunt asteptati la Teatrelli, pe 13 noiembrie, de la ora 19:00, unde vor avea parte de un show impresionant gandit de Momo Sanno, un artist a carui cariera se intinde pe parcursul a 15 ani, perioada in care a dansat in peste 2.000 de spectacole, in prezenta a 2.000.000 de spectatori. 
 
Momo Sanno isi fascineaza audienta de fiecare data printr-un mix inedit de stiluri de dans, tehnici si influente, reusind constant sa creeze momente vibrante. 
 
Inainte de reprezentatie, de la ora 18:00, la Galeria creart din Piata Alexandru Lahovari nr. 7, va avea loc vernisajul expozitiei foto Love is in the Photography, semnata de Vlad Eftenie, un nume extrem de apreciat cand vine vorba de fotografia urbana, si de Adi Bulboaca, unul dintre cei mai talentati fotografi de teatru.
 
Tot pe 13 noiembrie, de la ora 19:30, la Teatrul de Comedie, bucurestenii sunt asteptati la spectacolul La vita e bella, de Radu F. Alexandru, in regia lui Vlad Cristache, cu Delia Seceleanu, Cristian Iacob, Delia Nartea, Alexandru Conovaru.
 
De asemenea, organizatorii Love is in the ART ii invita pe cinefili, vineri seara, la proiectia filmului Happy, Happy, de Anne Sewitsky, la J'ai Bistrot, de la ora 19:00.
 
Lung metrajul spaniol Stockholm, in regia lui Rodrigo Sorogoyen, care a castigat trofeul TIFF 2014, va fi proiectat, pe 13 noiembrie, de la ora 19:00, la Green Hours din Bucuresti, in cadrul primei editii a evenimentului Love is in the ART.
 
Sambata, 14 noiembrie
 
Love is in the ART va continua sambata, de la ora 19:00, cu spectacolul de teatru Edith Piaf, scenariul si regia semnate de Malina Andrei la Teatrelli, iar la Green Hours cu proiectia filmului Love Bus: cinci povesti de dragoste din Bucuresti, de la ora 22:30. 
 
In programul proiectiilor de film se afla si Io sono l'amore, un lung metraj regizat de Luca Guadagnino, cu Tilda Swinton si Flavio Parenti, o tragica poveste de dragoste asezata in superba metropola Milano la final de mileniu. 
 
Filmul, programat sambata, 14 noiembrie, de la ora 19:00, urmareste prabusirea clasei burgheze sub presiunea pasiunilor si a sentimentului de dragoste neconditionata.
 
Cei mici sunt asteptati de la ora 18:00, in sala Teatrului Excelsior, unde actorii de la Teatrul Ion Creanga le-au pregatit spectacolul Spaima zmeilor, de Mihai Ion si Gelu Colceag. 
 
Teatrul de Arta isi deschide portile publicului, de la ora 19:15, pentru avanpremiera Cerere in casatorie, de A.P. Cehov, in regia lui Victor Olahut, piesa care ii are in distributie pe Florentina Nastase, George Constantinescu si Valentin Terente.
 
Duminica, 15 noiembrie
 
Ziua de duminica pune in scena, la Teatrelli, de la ora 19:00, spectacolul Sluga la doi stapani, de Carlo Goldoni, in regia lui Dan Tudor, iar la J'ai Bistrot, cinefilii vor putea viziona, incepand cu ora 19:00, „Hasta la Vista”, de  Geoffrey Enthoven. 
 
Love is in the ART este un eveniment organizat de Primaria Municipiului Bucuresti, prin creart - Centrul de Creatie, Arta si Traditie.
 
Intrarea este libera la toate evenimentele.
 
Mai multe informatii pe fb/loveisintheartbucharest.

spotlight