spotlight

Festivalul de Film Fantastic "Luna Plina" 2015


7/08/2015

 Cea de-a 4-a editie Festivalului de Film Fantastic 'Luna Plina' va avea loc in perioada 14-16 august la Biertan, in Transilvania.

 

Vreme de un weekend, fanii cinema-ului de gen si nu numai vor avea parte de proiectii in aer liber, petreceri, cantari, plus o noua editie a deja consacratelor Jocuri ale groazei, toate acompania de de-acum traditionalul targ cu produse specific locale.

Anul acesta, ostilitatile sunt deschise de filmul frantuzesc 'Horsehead', de Romain Basset, premiat pentru regie la Fantasporto 2015, si cu Catriona MacColl, Murray Head si Philippe Nahon in distributie.

O alta premiera romaneasca, tot in exclusivitate la Biertan, este deranjantul thriller belgian 'Cub', de Jonas Govaerts, premiat pentru regie la Sitges 2014 si lansat in celebra sectiune 'Midnight Madness' de la Toronto.

Highlight-ul acestei editii se anunta a fi 'The Night of the Creature Features', un maraton sanglant care saluta trei clasice incontestabile dar de factura diferita, a caror trasatura comuna ar fi faptul ca vor tine spectatorii, o vreme, departe de apa. In ordinea numerelor de pe tricou: 'Jaws'/ 'Falci' (1975, regia Steven Spielberg), proiectie aniversara la 40 de ani de la premiera, intr-o versiune restaurata digital; 'Piranha' (1978, regia Joe Dante), practic un omagiu satiric adus anteriorului; si 'Alligator' (1980, Lewis Teague), proiectie aniversara la 35 de ani de la premiera.

Restul selectiei si celelalte evenimente speciale vor fi anuntate marti, 4 august. Toate detaliile despre transport si cazare se gasesc pe site: www.lunaplinafestival.ro.

Abonamente valabile pe biletmaster.ro

Festivalul de Film Horror si Fantastic 'Luna Plina' este organizat de Asociatia pentru Promovarea Filmului Romanesc si Transilvania Film.

 

spotlight