spotlight

Filmul "Aferim!" in regia lui Radu Jude intra pe 13 martie in cinematografele din Romania


16/02/2015

Filmul "Aferim!", pentru care regizorul Radu Jude a castigat Ursul de Argint pentru regie la cea de-a 65-a editie a Festivalului International de Film de la Berlin, va fi lansat pe 13 martie in cinematografele din Romania.

Radu Jude a primit premiul Ursul de Argint pentru cea mai buna regie pentru filmul ”Aferim!”, distinctie care, anul acesta, i-a fost decernata, ex aequo, si Malgorzatei Szumowska, pentru lungmetrajul "Body", sambata seara, la cea de-a 65-a editie a galei Festivalului International de Film de la Berlin.

De asemenea, Radu Jude a spus ca Ursul de Argint obtinut la Festivalul International de la Berlin inseamna o distribuire mai buna a lungmetrajului in Romania si in strainatate, dar si o sansa ca acesta sa fie mult mai vizionat.

Singurul film romanesc selectat in competitia oficiala a Berlinalei 2015, ”Aferim!” a avut premiera mondiala miercuri, 11 februarie, in cadrul competitiei oficiale a Festivalului de la Berlin.

Din distributia peliculei fac parte actorii Teodor Corban, Mihai Comanoiu, Cuzin Toma, Alexandru Dabija, Luminita Gheorghiu, Victor Rebengiuc, Alberto Dinache, Alexandru Bindea, Mihaela Sirbu, Adina Cristescu, Serban Pavlu, Gabriel Spahiu si Dan Nicolaescu.

"Aferim!", in regia lui Radu Jude, este un film istoric a carui actiune are loc in Tara Romaneasca a inceputului de secol XIX. Un zapciu, interpretat de actorul Teodor Corban, insotit de fiul sau (Mihai Comanoiu), cauta un rob fugar (Cuzin Toma). (Mediafax)

spotlight