spotlight

Filmul Exodus, acuzat de discriminare rasiala


10/12/2014


Chiar daca e inspirat dintr-o poveste din Vechiul Testament, filmul "Exodus:Gods and Kings" nu pare sa aiba parte de binecuvantari divine.Pe platforma Twitter, se aude tot mai des indemnul de a boicota filmul lui Ridley Scott pe motiv ca promoveaza discriminarea rasiala.
Intreaga controversa legata de filmul lui Ridley Scott porneste de la cateva afirmatii ale regizorului Ridley Scott, dar si ale actorului din rolul principal, Christian Bale, care au incercat sa detalieze de ce in rolurile principale din acest film au fost alesi actori albi si nu actori de culoare, asa cum au fost adevaratii egipteni. Practic, Ridley Scott a afirmat ca succesul filmului nu putea fi garantat cu un nume "Mohamed, sau asa ceva" si ca era imperativ ca rolurile principale sa fie jucate de actori de categorie.
 
Aceasta afirmatie i-a nemultumit pe activistii care lupta impotriva discriminarilor, sustinand ca regizorul nu face altceva decat sa mentina un sistem rasist, sexist si indreptat impotriva diversitatii in filmele hollywoodiene. In toata aceasta controversa, n-a fost de ajutor nici Christian Bale care a afirmat ca "Moise, probabil, a fost un schizofrenic, unul din cei mai barbari eroi din istorie".
 

spotlight