spotlight

Franco Nero, invitatul special al Bucuresti IFF 2015


9/04/2015

In onoarea sa, Festivalul International de Film Bucuresti 2015 programeaza filmul Nymph, in regia lui Milan Todorovic

Invitatul special al celei de-a 11-a editii a Festivalului International de Film Bucuresti este iconicul actor italian Franco Nero, care se va intalni cu publicul cinefil in ultimele trei zile de festival.
 
Franco Nero s-a nascut pe 23 noiembrie 1941, iar primul sau rol principal, Django, din filmul cu acelasi nume al lui Sergio Corbucci (1966), l-a catapultat spre faima la varsta de 25 de ani, asigurandu-i un loc in galeria de eroi ai spaghetti western-urilor, galerie dominata de protagonisti puternici, misteriosi si cu sete de gloante.
 
Au urmat roluri din ce in ce mai importante si solicitante pentru actor, in filme precum Vamos a matar, compañeros (Sergio Corbucci), Tristana (Luis Buñuel), Keoma (Enzo G. Castellari), La Vacanza (Tinto Brass), Zanna Bianca (Lucio Fulci), Querelle (Rainer Werner Fassbinder), Confessione di un commissario di polizia al procuratore della repubblica (Damiano Damiani), Il cittadino si ribella (Enzo G. Castellari), Les Magiciens (Claude Chabrol), Jonathan degli orsi (Enzo G. Castellari), Die Hard 2 (Renny Harlin).
 
Cel mai recent rol cunoscut spectatorilor este cel al lui Amerigo Vessepi din reinterpretarea marca Quentin Tarantino, Django Unchained.
 
Toate aceste personaje si colaborari artistice au confirmat in repetate randuri gustul eclectic pe care actorul il are in ceea ce priveste cinema-ul, dar si forta, pasiunea si daruinta cu care se lanseaza in interpretarea rolurilor sale. Franco Nero, pe buna dreptate, este unul dintre cei mai eclectici actori din „vechea garda”, activand in nenumarate genuri si subgenuri cinematografice de la spaghetti western, la filme de actiune, la drame, la arthouse, la polizzioteschi, horror si comedii.
 
In 1967, in timp ce filmau pentru Camelot, Franco Nero si Vanessa Redgrave au devenit un cuplu. Dupa mai multi ani de relatie - in urma careia s-a nascut Carlo Gabriel Nero (scenarist si regizor) - si o despartire de peste trei decenii, cei doi s-au casatorit in 2006.
 
La Bucuresti, Franco Nero va putea fi vazut in filmul Nymph (foto), regizat de Milan Todorovic, autorul primului film cu zombi din istoria Serbiei: Zone of The Dead (2009). In 2014, Nymph a fost prezentat la Brussels International Fantastic Film Festival, Film4Frightfest, Grossman Fantastic Film and Wine Festival si la Sitges, in sectiunea Midnight X-Treme. Proiectia din cadrul Bucuresti IFF va avea loc si in prezenta regizorului.
 
Cea de-a 11-a editie a Festivalului International de Film Bucuresti va avea loc in perioada 20 – 26 aprilie la Cinema Studio si Cinema Elvira Popescu.
 
Primul titlu confirmat pentru editia din acest an este filmul iranian TAXI, castigator al Ursului de Aur si al Premiului FIPRESCI la Festivalul de la Berlin 2015.
 
Festivalul International de Film Bucuresti este organizat de Fundatia Culturala CHARTA cu sprijinul Centrului National al Cinematografiei (CNC), sub Inaltul Patronaj al Altetei sale Regale Principele Radu al Romaniei.
 
Biletele pot fi achizionate de la casele de bilete din incinta salilor de cinema.

 

spotlight