spotlight

Gabriel Cotabiţă, Adrian Despot şi Keo vor susţine un concert pentru promovarea limbii franceze


26/01/2016

Gabriel Cotabiţă, Adrian Despot şi Keo, alături de alţi artişti, vor susţine primul concert "Frenchmania" al anului, pe 2 februarie, de la ora 20.00, la sala Elvire Popesco din Bucureşti, în cea de-a treia ediţie a evenimentului organizat de Institutul Francez din România.

 

Cu ocazia aniversării a 80 de ani de la instalarea Insitutului Francez în clădirea de pe bulevardul Dacia din Bucureşti, desfăşurarea acestui eveniment a dobândit o simbolistică deosebită, pentru că proiectul, iniţiat de Christophe Gigaudaut, directorul instituţiei culturale, şi-a stabilit ca obiectiv principal promovarea legăturii franco-române prin intermediul unui stil muzical destinat noii generaţii, informează Institutul Francez.
 
Spectacolul "Frenchmania", ajuns la cea de-a treia ediţie, încurajează folosirea limbii franceze datorită implicării unor artişti ai scenei muzicale româneşti, care vor interpreta live piese în limba lui Molière. În afară de Gabriel Cotabiţă, Adrian Despot şi Keo, la concert vor participa Ruby şi Alexandra Ungureanu.
 
Proiectul "Frenchmania" va beneficia de alte trei ediţii în cursul acestui an - în lunile martie, mai şi iunie.
 
Biletele sunt disponibile în avans pe site-ul eventbook.ro, la casieria cinematografului Elvire Popesco, precum şi la librăriile Anthony Frost, Kyralina şi Hecate.
 
Concertele "Frenchmania" fac parte din campania "BY THE WAY şi eu vorbesc limba franceză", iniţiată de Institutul Francez din România cu scopul de a promova multilingvísmul şi o francofonie activă şi modernă.

Exprima-te in scris

Campurile marcate cu rosu nu sunt valide!

Comentariul a fost adaugat!

nume

comentariu

Trimite comentariu
Nu exista comentarii

spotlight

  • AMANTA REVINE PE 27 MAI ORA 19:30 PE SCENA DE LA CINEMA PRO !!! AMANTA REVINE PE 27 MAI ORA 19:30 PE SCENA DE LA CINEMA PRO !!!

    AMANTA, una dintre cele mai iubite comedii a ultimilor ani revine pe scena CinemaPRO. Reprezentaţia va avea loc pe 27 mai, începând cu ora 19:30. Spectacolul, care s-a jucat până acum în toată ţara de peste 160 de ori cu un succes răsunător, aduce în atenţia publicului un text clasic rafinat, într-o interpretare inegalabilă.

  • American Independent Film Festival
Ediţia a 3-a
12-18 aprilie 2019
Cinema PRO American Independent Film Festival Ediţia a 3-a 12-18 aprilie 2019 Cinema PRO

    Într-o epocă dominată de fake-news, în care publicul este asaltat de mesaje audio-video care îi prezintă direct concluzii şi nu situaţii, educaţia înspre o zona de discernământ, de spirit critic, ca remediu împotriva manipulării devine prioritară.