spotlight

"Gardienii galaxiei" - echipa de eroi proscrisi din Universul Marvel


7/08/2014


Dupa ce au adus francizele de succes „Iron Man”, „Thor”, „Captain America” si „The Avengers”, Studiourile Marvel isi incanta fanii cu o noua echipa fantastica, in filmul „Gardienii Galaxiei”.


Dupa ce au adus francizele de succes „Iron Man”, „Thor”, „Captain America” si „The Avengers”, Studiourile Marvel isi incanta fanii cu o noua echipa fantastica, in filmul „Gardienii Galaxiei”.

Echipa de eroi „Gardienii Galaxiei” a fost creata in 1969 de Arnold Drake si Gene Colan, conceptul lor stand la baza filmului. Acesta extinde Universul Cinematografic al Marvel in Cosmos si devine mijlocul perfect de explorare a unei alte laturi a acestuia, intr-un film epic de actiune, pastrand anvergura, actiunea si umorul, precum si sentimentul unei mize importante aflate in centru, asemeni celei din „The Avengers”.

„«Gardienii Galaxiei» este cel mai riscant film pe care l-am facut, de la «Iron Man» incoace, devenind, in multe privinte, si cel mai palpitant. Inseamna ca-i putem surprinde pe oameni si le putem depasi asteptarile. Cand eram copil si mergeam la filme, nu auzisem despre majoritatea personajelor, precum Indiana Jones sau Marty McFly. In acest caz, desi filmul este bazat pe benzile desenate, pentru ca putini oameni le stiu sper ca va fi ceva foarte nou si original pentru ei, la fel cum erau acele filme din anii ’80 in copilaria mea”, afirma producatorul Kevin Feige.

„Unul dintre lucrurile cele mai captivante la Gardieni – adauga producatorul executiv Jeremy Latcham – este ca personajele principale nu sunt eroi, ci un grup de proscrisi si inadaptati, care se intalnesc in inchisoare. in general, sunt un grup de egoisti si de persoane interesate numai de sine. Cu toate acestea, sunt aruncati impreuna in lupta pentru salvarea intregii galaxii, fiind obligati sa formeze o echipa.”

Echipa celor 5 eroi improbabili
Peter Quill (Chris Pratt) este un aventurier interstelar, care a fost rapit de pe pamant la o varsta frageda. „Am avut auditii cu multi actori pentru acest rol, iar Chris Pratt a castigat de departe rolul. Este cool, sexy si incredibil de amuzant in anumite privinte – ceea ce si trebuia –, iar cand isi pune costumul si masca si isi ridica armele spatiale, este dur si convingator”, spune Feige.
Gamora (Zoe Saldana) este o orfana dintr-o lume extraterestra, care fost crescuta de misteriosul Thanos sa devina arma perfecta. „Zoe a potentat mult acest rol, lucrand cu mine pentru a crea un personaj feminin puternic si imperfect deopotriva. Ea este neinfricata in rolul sau, intrucat nu tinde sa fie placuta tot timpul”, spune regizorul James Gunn.
Drax (Dave Bautista), o adevarata bruta, are o vendeta personala impotriva lui Ronan, care i-a ucis familia. „Dave a facut o treaba extraordinara pe timpul auditiilor, infatisand exact personajul pe care il voiam: unul foarte puternic, aproape infricosator, la suprafata, dar cu o latura sensibila, dezvaluita cand petreci mai mult timp cu el”, spune Feige.
Rocket (Bradley Cooper) este un mercenar si vanator de recompense, a carui expertiza cu armele si in lupta il fac un razboinic formidabil, desi este un raton vorbitor, modificat genetic si perfectionat cibernetic. „Bradley e capabil sa joace atat comedie, cat si drama, creand un personaj unic si verosimil deopotriva. De prima data cand l-am auzit dandu-i vocea lui Rocket, am stiut ca e persoana potrivita pentru rol”, spune Gunn.
Groot (Vin Diesel) descinde dintr-o rasa de flora umblatoare si seamana cu un copac receptiv la senzatii, dovedindu-se on aliat valoros si un prieten loial. „Vin aduce la fel de mult rolului si filmului ca oricare dintre ceilalti actori. Cu doar o mana de replici si sute de mormaituri, el creeaza un personaj complet din alta lume, pe care il indragim. Nu-mi pot imagina pe nimeni imbinand mai bine aerul morocanos cu blandetea, asemeni lui Vin”, spune Gunn.

Obraznicul aventurier Peter Quill devine obiectul unei neobosite vanatori de recompense, dupa ce fura o sfera misterioasa ravnita de puternicul raufacator Ronan, ale carui ambitii ameninta intregul univers.
Pentru a fugi de neclintitul Ronan, Quill este fortat sa faca un armistitiu incomod cu un grup de patru inadaptati incompatibili – Rocket, un raton purtator de arme; Groot – o fiinta umanoida in forma de copac; enigmatica si mortala Gamora si razbunatorul Drax the Destroyer. insa cand Quill descopera adevarata putere a sferei si pericolul pe care il poate aduce in cosmos, el trebuie sa se straduiasca sa-i stranga pe rivalii sai pentru o ultima si disperata actiune, soarta galaxiei fiind intr-un echilibru precar.

Din distributia filmului fac parte si Lee Pace (Ronan), Karen Gillan (Nebula), Djimon Hounsou (Korath), Michael Rooker (Yondu), Benicio Del Toro (Colectorul), Glenn Close (Nova Prime) si John C. Reilly (Corpsman Dey).

spotlight