spotlight

Incep inscrierile la Romanian Short Waves, editia a opta


26/02/2015

Asociatia Secvente invita producatorii si realizatorii de film din Romania la inscrierea pentru preselectia de scurt-metraje a programului Romanian Short Waves 8. Programul va fi prezentat in perioada 13 - 24 mai 2015, in sectiunea Short Film Corner, din cadrul celei de-a 68-a editii a Festivalului de Film de la Cannes. 

Companiile care au experienta in productia de scurt-metraje si au obtinut rezultate la marile festivaluri pot propune UN TITLU care va fi selectat automat. Pentru filmele de scoala si cele ale companiilor aflate la debut se va face o selectie de catre un juriu format din profesionisti din industria filmului romanesc. Romanian Short Waves accepta si scurt-metraje documentare.
 
Cei interesati sunt invitati sa trimita, pana la data de 23 martie 2015, filmele in format DVD impreuna cu formularul de participare Romanian Short Waves, la adresa: Centrul National al Cinematografiei (in atentia Doamnei Alina Salcudeanu) - Str. Dem. I. Dobrescu nr. 4-6, Sector 1, Bucuresti 010026
 
Formularul poate fi obtinut la cerere pe adresa asoc.secvente@gmail.com  
 
Pentru a fi incluse in preselectie, filmele participante trebuie sa indeplineasca urmatoarele conditii:
 
1. Fictiune - durata maxima de 20 de minute (un singur scurtmetraj/ regizor) 
 
2. Documentar - durata maxima de 25 minute 
 
2. Produse dupa data de 1 ianuarie 2014
 
3. Subtitrate in limba engleza sau franceza 
 
Anuntul scurt-metrajelor selectionate se va face pana pe data de 27 martie 2015.
 
Realizatorii scurt-metrajelor selectionate vor trebui sa prezinte, pana cel tarziu la data de 3 aprilie, o varianta pentru upload de maxim 3 Gb, conforma cu cerintele organizatorilor.
 
Lansata in anul 2004, sectiunea Short Film Corner ofera producatorilor si regizorilor romani posibilitatea de a-si prezenta filmele  selectionerilor de festivaluri, agentilor si cumparatorilor din industria de film din intreaga lume. Short Film Corner este conceput ca o piata pentru filmele de scurt-metraj, iar participarea nu echivaleaza cu o selectie in cadrul sectiunilor competitive ale Festivalului de Film de la Cannes.  
 
La editia din 2014 au fost inscrise 2.570 de scurtmetraje din 102 de tari, scurtmetraje care au inregistrat peste 32.000 de vizionari in cadrul proiectiilor din sali si al bibliotecii virtuale.
 
Alaturi de participarea la Short Film Corner, scurt-metrajele selectionate la editiile din anii trecuti au fost proiectate si la Les Film de Cannes a Bucarest, Noaptea Institutelor Culturale etc. 
 
Pentru alte detalii despre preselectie si conditiile de participare, puteti sa contactati la: 
 
Dan Burlac - Director Program Romanian Short Waves 
 
Ioana Misichie - Coordonator Romanian Short Waves 2015
 
Contact : email. asoc.secvente@gmail.com 
 

spotlight