spotlight

Labirintul: Evadarea - O aventura plina de suspans cu final neasteptat


19/09/2014


Dupa un mare succes de casa, toate studiourile spera sa gaseasca urmatorul potential magnet pentru adolescenti. Astfel, pentru fiecare "Harry Potter" vor aparea "Eragon" sau "The Seeker: The Dark Is Rising"; sau pentru fiecare "Twilight", vor debuta pe marile ecrane "Beautiful Creatures" sau "The Mortal Instruments: City of Bones".



Desigur, toata lumea isi doreste un alt film in genul "Hunger Games" si, desi filmele lansate anul acesta "Divergent" sau "The Giver" sunt in mod evident concurente serioase, "Labirintul: Evadarea" / The Maze Runner reprezinta o surpriza frumoasa.
La fel ca si adolescentul amnezic Thomas (Dylan O’Brien), telespectatorii sunt aruncati fara niciun avertisment in Poiana, o lume ciudata. Acesta oaza este populata doar de baieti, care n-au idee cine sunt sau cum au ajuns aici, fiind cobai intr-un joc fara reguli.
Din Poiana, unde stau toti, in fata lor se intinde vastul, teribilul labirint, din care nimeni nu s-a mai intors. Thomas trebuie sa incerce, sa se avante in el, sa gaseasca solutii pentru a supravietui atacurilor unor bestii biomecanice.
Nu este nevoie sa citesti cartea lui James Dashner pentru a realiza ca Thomas, insotit de singuratica Teresa (Scodelario), va fi cel care va schimba totul. Atmosfera are ceva din "Imparatul mustelor" combinat cu SF-ul "Cube".
In ciuda experientei in efecte vizuale, regizorul Ball se concentreaza pe natura umana si reuseste un film cu adolescenti plin de aventura si suspans, in ciuda finalului intunecat si improbabil.



 

spotlight