spotlight

Lucy, cel mai puternic personaj din toate timpurile?


1/08/2014


"Ne folosim doar 10% din capacitatea creierului". De la acest loc comun din sfera stiintei, dar care nu este adevarat in cazul majoritatii oamenilor, porneste intriga filmului lui Luc Besson, "Lucy".


In noua pelicula, Lucy (Scarlett Johansson) este capabila sa dezlantuie abilitati stranii si o forta incalculabila dupa ce un drog misterios descatuseaza potentialul latent al creierului ei.
Puterile lui Lucy cresc exponential, pe masura ce creierul ei absoarbe informatii, astfel ca, la final, personajul este capabil sa controleze oamenii doar cu gandul, sa arunce obiectele in aer sau sa modifice realitatea in functie de propriile capricii. Doar judecand dupa trailer, Lucy este cel mai puternic personaj creat vreodata din cinematografie, chiar daca pe lista competitorilor sai se afla nume grele:

Professor X (X-Men)
Abilitati: Telepatie, controlul mintii

The Doctor (Doctor Who)
Abilitati: intelect special

Dr. Manhattan (Watchmen)
Abilitati: control asupra materiei, telekinezie, teleportare, clarviziune

Galactus (Fantastic Four)
Abilitati: modificarea realitatii, controlul asupra materiei

Morgan Freeman (Bruce Almighty)
Abilitati: crearea vietii, crearea realitatii, narator de film cu pinguini, aparitii in doua filme cu delfini

Scarlet Witch (X-Men, The Avengers: Age of Ultron)
Abilitati: magie, modificarea realitatii

Tetsuo (Akira)
Abilitati: TelekinezieRemarcandu-se la varsta de 14 ani, dupa ce a jucat alaturi de Robert Redford in filmul "imblanzitorul de cai", Scarlett Johansson a colaborat apoi cu unii dintre cei mai talentati regizori din industrie, precum fratii Joel si Ethan Coen, Brian de Palma si Christopher Nolan.

Succesul mondial obtinut de "Rataciti printre cuvinte/ Lost in translation", de Sofia Coppola, in 2003, i-a adus un premiu BAFTA, ajutand-o sa devina apoi "muza" lui Woody Allen, cu care a colaborat la filmele "Match Point", "Bomba zilei/ Scoop" si "Vicky Cristina Barcelona".

A devenit o actrita de prim rang la Hollywood, a primit patru nominalizari la Globul de Aur si a castigat un premiu Tony pentru evolutia sa din piesa de pe Broadway "A View from a Bridge".

S-a remarcat in pelicule precum "Fata cu cercel de perla", "Cantec de iubire", "Jurnalul unei dadace" si "Cealalta mostenitoare Boleyn".

In ultimii ani, actrita americana a aparut si in filme de actiune, interpretand personajul Black Widow din filmele "Razbunatorii"/"The Avengers" si "Iron Man 2".

Pe 28 februarie, Johansson a primit un trofeu onorific la cea de-a 39-a gala de decernare a premiilor César, echivalentul francez al Oscarurilor.
 

spotlight