spotlight

LUPUL DE PE WALL STREET - DIGITAL


9/01/2014

Martin Scorsese si Leonardo DiCaprio fac echipa pentru a cincea oara in cel mai indraznet film din carierele celor doi. Lupul de pe Wall Street este un Goodfellas al noii generatii, in care tinerii nu mai viseaza sa domine strazile si sa fie mafioti, ci vor sa detina iahturi, femei, bani si sa fie regii exceselor. Inspirat de romanul biografic al lui Jordan Belfort, filmul lui Scorsese aduce in prima un caz de coruptie care a zguduit Wall Street-ul in anii '90. Lupul de pe Wall Street este indraznet, opulent si fermecator, una dintre cele mai fine colaborari dintre Scorsese si DiCaprio.

 

 
 
 
Am fost surprinsi de cat de bine ne-am distrat la acest film, care este o comedie, mai bine de jumatate din el. Scorsese nu se da in laturi de la nimic si pregatiti-va sa vedeti mult sex, scene de nuditate si scene in care se consuma droguri la greu. Dar filmul nu trebuie superficial, pentru ca sub aceste scene aparent usurele se afla de fapt mesajul puternic al filmului: America a incurajat si promovat un vis fals, un comportament deviat pe care acum il blameaza si il pun la colt. 
 
 
 
Filmul este bazat pe best-seller-ul cu acelasi titlu scris de Jordan Belfort, in 1990, in care este urmarit destinul unui tanar, din anii '80 (cand devine milionar), pana in anii '90 (cand cariera lui este zdruncinata si ajunge sa fie condamnat la inchisoare).
 
Leo DiCaprio si Martin Scorsese au mai colaborat la peliculele "Bandele din New York" (2002), "Aviatorul" (2004), "Cartita" (2006) si "Shutter Island" (2010).Filmul este bazat pe best-seller-ul cu acelasi titlu scris de Jordan Belfort, in 1990, in care este urmarit destinul unui tanar, din anii '80 (cand devine milionar), pana in anii '90 (cand cariera lui este zdruncinata si ajunge sa fie condamnat la inchisoare).  
 
The Wolf of Wall-Street, nominalizat la 2 Globuri de Aur (cel mai bun actor si cel mai bun film) incearca sa ofere obiectiv cateva raspunsuri la aceste intrebari, prin povestea brokerului Jordan Belfort, care in anii '90 a incercat toate manevrele, toate excesele, toate drogurile si s-a imbogatit pe spatele celor creduli si lacomi. La randul sau, Belfort a fost lacom, iar lacomia l-a dat de gol, moment in care a pierdut tot. Povestea lui de viata este reala, incredibila si plina de momente ametitoare, iar Martin Scorsese, impreuna cu colaboratorul sau Leonardo DiCaprio, au incercat sa faca din viata lui Belfort un spectacol cinematografic. Si le-a iesit teribil de bine.
 
Sunt cateva scene care vor fi legendare in urmatorii ani, iar intepretarile tuturor sunt peste asteptari. DiCaprio s-a intrecut pe sine si ofera cea mai complex interpretare din cariera, iar din spate vine tare Jonah Hill, foarte promitator si foarte talentat.
 
 
The Wolf of Wall Street ne-a adus aminte mult de Goodfellas, un clasic al lui Scorsese. Pentru noua generatie, The Wolf of Wall Street va fi credem noi, un clasic instant. Merita vazut, revazut si analizat...si cine stie, poate ca Academia Americana va fi hipnotizata de DiCaprio si ii vor ofera in sfarist Oscarul pe care-l merita de 10 ani.
 
 
Din 10 ianuarie puteti urmari Lupul de pe Wall-Street si la CinemaPRO.

spotlight