spotlight

MALEFICENT - 3D


30/05/2014

Au trecut 55 de ani de cand  ursitoarea cea rea  a aruncat o vraja asupra tinerei frumoase din padurea adormita, in filmul de animatie lansat de Disney in 1959. Din acel moment, Maleficent a devenit cel mai cunoscut personaj negativ din lumea Disney. Povestea sa este readusa la viata in „Maleficent”, intr-o noua versiune a basmului, avand-o in rolul principal pe actrita Angelina Jolie, premiata cu Oscar in 2000. Filmul ne introduce chiar intr-o lume de basm, populata cu creaturi simpatice, zane si in unele momente ne aduce aminte de lumea fantastica din Avatar. Atat copiii, cat si adultii se pot bucura de o versiune intunecata, dar spectaculoasa a uneia dintre cele mai iubite povesti din lume, in Maleficent, in care Angelina Jolie face un rol foarte bun.

Povestea printesei blestemata de ursitoarea cea rea sa cada intr-un somn adanc exista de la inceputurile basmelor, transformandu-se, sub nume diferite, de-a lungul a peste 400 de ani. Cele mai cunoscute versiuni raman, insa, cele semnate de Charles Perrault, respectiv Fratii Grimm.
 
 
Filmul reprezinta debutul regizoral al designerului de productie Robert Stromberg – detinator al doua premii Oscar, primite la categoria Cea mai buna scenografie, pentru filmele „Avatar” si „Alice in Tara Minunilor”. Influenta celor doua se filme se vede in costume si decoruri, care iti taie rasuflarea.
 
 
 
 
„Maleficent” exploreaza povestea nespusa a celui mai emblematic personaj negativ din basmul clasic „Frumoasa din padurea adormita”, dezvaluind elemente alte tradarii sale, care i-au impietrit, in cele din urma, inima sa pura. Condusa de razbunare si de o dorinta apriga de a proteja tinuturile parasite peste care stapaneste, Maleficent arunca un blestem nemilos si irevocabil asupra Aurorei, fiica nou-nascuta a regelui. Pe masura ce creste, Aurora este prinsa in mijlocul conflictului aprins dintre Regatul padurii, pe care l-a indragit, si Regatul oamenilor, care ii poarta mostenirea. Maleficent isi da seama ca Aurora ar putea detine cheia pentru pacea din tinut si este fortata sa ia masuri drastice, care vor schimba ambele lumi pentru totdeauna.
 
 
Lumea mitica este creata cu o atentie incredibila la detalii, fiecare creatura arata special, iar Maleficent este intr-adevar impozanta.  Nu cred ca o alta actrita putea fi mai potrivita pentru acest rol ca Maleficent. De altfel, ea este cea care tine filmul legat si te face sa inchizi ochii cand mai sunt mici scapari in poveste. Insa, per total, filmul este unul placut, de care se pot bucura atat generatiile tinere, cat si adultii, dornici de a evada intr-o lume fascinanta.
 
 
 
 
 
 
 
Alaturi de Angelina Jolie, in film ii veti vedea si pe trei dintre copiii actritei: Vivienne Jolie-Pitt, in varsta de 5 ani, o interpreteaza pe printesa Aurora copil, iar Pax si Zahara apar in scene cameo. „Maleficent” se bucura si de prezenta artistei americane Lana Del Ray, care a inregistrat pentru coloana sonora o reinterpretare a clasicei si binecunoscutei melodii „Once Upon a Dream” din filmul de animatie Disney „Frumoasa adormita”.
 

spotlight