spotlight

MAN OF STEEL: EROUL - 3D


20/06/2013

Superman se intoarce in cinematografele din intreaga lume si o face mai maret ca niciodata. Man of Steel il aduce pe cel mai popular super erou din lume intr-o noua viziune, mai umana, dar spectaculoasa. Cu efecte speciale incredibile, distributie excelenta si o poveste care ne arata originile lui, Man of Steel: Eroul este filmul cu Superman de care aceasta generatie are nevoie si care ii va multumi pe fani.

Regizorul Zack Snyder, imrpreuna cu producatorul Chris Nolan si-au unit fortele pentru a aduce pe marile ecrane povestea celui mai iubit super erou din lume. Henry Cavill este noul Superman si este un actor promitator, care desi are o povara imensa in spate in acest film, a trecut testul cu brio: are suficienta carisma incat fanii sa-l accepte usor ca fiind noul Superman.


In panteonul supereroilor, Superman este cel mai popular si iubit personaj din toate timpurile. Clark Kent/Kal-El (Henry Cavill) este un tanar jurnalist in jur de douazeci de ani ale carui puteri, ce depasesc puterea de intelegere a oamenilor, il fac sa se simta stingher.

Transportat pe Pamant in urma cu multi ani de pe Krypton, o planeta extraterestra avansata, Clark se afla in fata unei intrebari esentiale - De ce sunt aici? Modelat de valorile morale transmise de catre parintii sai adoptivi, Martha (Lane) si Jonathan Kent (Kevin Costner), Clark descopera in curand ca a avea superputeri inseamna a fi nevoit sa iei decizii dificile.

Insa lumea are in primul rand nevoie de echilibru, si atunci aceste decizii trebuie luate. Isi va folosi oare abilitatile pentru a mentine pacea in lume, sau le va folosi pentru a dezbina si a cuceri? Clark trebuie sa devina eroul cunoscut sub numele de "Superman", si nu doar pentru a straluci drept ultima raza de speranta a omenirii, ci si pentru a-i salva pe cei pe care ii iubeste.


Filmul se deschide cu o scena de batalie spetaculoasa, in care Generalul Zod (Michael Shannon) se lupta cu Jor-El pentru suprematia pe Krypton si incearca sa-l impiedice sa isi trimita fiul pe Pamant. Scena este absolut minunata si iti taire respiratia, asa cum sunt toate scenele de lupta din film.

Apoi, povestea originii este spusa in flashback-uri si nu cronologic, efectul fiind unul dinamic. Mai tarziu, descoperim ca Kar-El a ajuns pe Pamant si este un tanar atragator, Clark Kent, dar complet dezorientat. Stie ca are anumite puteri, dar si le tine ascunse, indemnat fiind de tatal sau de pe Pamant, interpretat de Kevin Costner. Insa, cand generalul Zod vine pe Pamant sa-l caute, Clark Kent intelege cine este cu adevarat si este nevoit sa aleaga :Pamantul, casa lui adoptiva, sau Krypton, locul unde s-a nascut, dar pe care nu l-a cunoscut niciodata?

Din punct de vedere dramatic, Man of Steel nu este la fel de intens ca seria Batman, considerata cea mai reusita serie cu super eroi. Insa, la fel ca in Batman Begins, acest film pune bazele unei serii care ar putea redefini filmele cu super eroi, viitorul DC Comics in cinematografie si viitorul lui Superman.



Man of Steel este dovada ca America inca are nevoie de Superman si ca super eroul cu capa rosie nu si-a pierdut niciodata fanii, chiar daca in ultimii ani, in cinematografe, au dominat eroii Marvel si Batman. E timpul ca cinefilii sa asculte povestea lui Superman, pentru ca este al nabii de distractiva, captivanta si spectaculoasa


Din 21 iunie, puteti vedea Man fo Steel: Eroul si la CinemaPRO.

spotlight