spotlight

Nicodim Ungureanu are rolul unui securist manipulator in “Cel ales”


24/03/2015

Actorul joaca rolul lui Escu, un securist cu state vechi si strategii bine gandite, in filmul regizorului Cristian Comeaga, Cel ales, care intra in cinematografe din 24 aprilie.

Nicodim Ungureanu este actor al Teatrului din Constanta, cunoscut publicului pentru rolurile din Milionari de weekend, Pacala se intoarce, sau Cele ce plutesc. In Cel ales partitura ii da posibilitatea de a-si folosi talentul de actor cameleonic. Escu este intruparea raului in forma sa cea mai salbatica, dar si perversa, caci e ascunsa sub un chip bonom si-n vorbe mucalite.

„Toata lumea, dupa ce s-a terminat castingul, mi-a spus ca eram singurul care puteam face rolul. Lucrul asta m-a flatat si mi-a dat niste emotii care nu m-au parasit nici dupa film, nici acum, si care sper sa ma lase in pace cand filmul va iesi la public. E ceva pentru un actor sa zica toata lumea: da, tu trebuia sa faci rolul asta. Pentru mine, e ca un premiu”, declara Nicodim Ungureanu.

Pare vecinul pe care-l intalnesti la lift, sau in statia de autobuz. Se misca si vorbeste de parca ar vrea sa ascunda faptul ca e actor. “In orice rol ar fi distribuit, de la simple aparitii la roluri de prim plan, in comedii sau in drame, jucand personaje simpatice sau unele detestabile, Nicodim Ungureanu are darul de a domina ecranul, stiinta de a fi aparte, ramanand mereu de-acolo”, declara regizorul Cristian Comeaga.

“Escu aduce o lume care incepe intr-o epoca si iti da senzatia ca nu se termina niciodata. Si chiar asa e. Vine de undeva, si nu stii unde se termina. Escu exista in orice epoca, in orice perioada. Nu e ca un rau necesar. Trebuie sa fie. Nu poti trai fara Escu. Iar el este asa datorita slabiciunilor oamenilor. El vede slabiciunile inainte sa stea de vorba cu omul”, spune Nicodim Ungureanu.

Alaturi de Nicodim Ungureanu, Cel ales ii aduce pe marile ecrane pe actorul Bogdan Stanoevici, vedeta de televiziune Laura Cosoi si Olimpia Melinte.

Film de actiune cu multe momente dramatice, cu tenta politista, dar si cu accente comice, Cel ales povesteste, intr-o maniera surprinzatoare, duelul peste decenii intre un transfug devenit asasin si cel care l-a recrutat, lupta unui individ cu sistemul diabolic care i-a confiscate si i-a demolat metodic existenta.

Lungmetrajul este produs de Domino Film, companie al carei portofoliu are trei dintre filmele lui Nae Caranfil (Asfalt tango, Filantropica si Restul e tacere), dar si comediile Tache si La bani, la cap, la oase.

Cel ales este distribuit de InterComFilm Distribution si va fi lansat in Romania pe 24 aprilie, pe 50 de ecrane din intreaga tara.

spotlight