spotlight

Noaptea Lunga a Filmelor Scurte - 4 iulie 2015 (Romexpo)


22/06/2015

Scurtmetraje premiate si experimente multimedia la a 7-a editie Noaptea Lunga a Filmelor Scurte. Maratonul cinematografic ShortsUP are loc pe 4 iulie in Pavilionul Central Romexpo din Bucuresti.

Pe 4 iulie, ShortsUP prezinta a 7-a editie Noaptea Lunga a Filmelor Scurte, intalnirea celor mai valoroase productii cinematografice sub 30 de minute. Lipsite de privirile publicului larg si de ecranele marilor sali de cinema, scurtmetrajele premiate la Oscar, Sundance, Berlin si Clermont-Ferrand au la dispozitie o singura noapte din an pentru a-si exersa magia.
 
Doua spatii simultane de proiectie, cinema interactiv, o instalatie multimedia realizata de artisti video si ateliere care pun la incercare mintea cinefililor. La a 7-a editie, Noaptea Lunga a Filmelor Scurte mixeaza scurtmetrajul cu fotografia, muzica si arta video. Emotiile traite la unison de mii de spectatori sunt esenta unei nopti in care ochiul va fi provocat de medii noi si lumi neasteptate. Povestile aplaudate de marile festivaluri internationale vor prinde viata pe ecran, pentru a face din filme ceea ce sunt: masinarii de uimire si inspiratie. 
 
Noaptea Lunga a Filmelor Scurte va transforma Pavilionul Central Romexpo in cel mai generos spatiu de joaca dedicat scurtmetrajelor si proiectelor multimedia. De-a lungul a 6 ore de film si muzica, publicul va avea rolul juriului si responsabilitatea de a alege cel mai bun film al serii in cadrul competitiei ShortsUP Audience Award. O platforma digitala de vot va fi disponibila 24 de ore pentru a testa implicarea si spiritul critic al spectatorilor.
 
Biletele pot fi achizitionate in avans din retelele MyTicket si Eventim la pretul de 35 de lei in perioada Early Bird (29 mai – 10 iunie), 40 de lei in perioada Pre-Sale (10 iunie – 3 iulie) si 50 de lei in seara evenimentului, in limita locurilor disponibile. Biletul include acces la o noapte intreaga cu scurtmetraje premiate, cinema interactiv, instalatie video
si food-court cu live cooking si experiente culinare artizanale.
 
Detalii despre program in curand pe www.shortsup.ro.
 
 
Noaptea Lunga a Filmelor Scurte este organizata in fiecare vara de ShortsUP, numitorul comun al filmelor scurte si bune din intreaga lume. La editia precedenta, evenimentul a adus peste 4000 de cinefili pe pajistea din Gradina Botanica Bucuresti, pentru un picnic cinematografic nocturn. 
 

spotlight