spotlight

O noapte la Muzeu: Secretul Faraonului, un paradis al productiei de film de moda veche


8/01/2015O Noapte la Muzeu si O Noapte la Muzeu: Batalia de la Smithsonian au avut un urias succes la nivel mondial, dar a durat ceva timp inainte ca Shawn Levy si Ben Stiller sa fie siguri ca va urma o a treia Noapte.
 „Ben si cu mine am cautat un principiu definitoriu - un motiv pentru a face un al treilea film", spune Levy. „Doar atunci cand am venit cu ideea potentialei morti a tabletei, am simtit ca am descoperit in cele din urma o tema de baza si un motiv pentru personaje si pentru noi, realizatorii filmului. In noul film, nu doar ne mutam intr-un alt muzeu - ne luptam pentru viata magiei in sine”.

Odata ce Levy a fost prins de firul narativ al povestii, nu  ai avea rabdare sa se intoarca in lumea incredibila al carei arhitect principal a fost. „E ceva cu acest minunat amestec de "ce-ar fi daca", care este adus la viata in aceste filme”, spune el. „Noul film are si umor si o caldura sufleteasca care te castiga si te conving. Sunt foarte constient de privilegiul de a crea aceste lumi si aceste aventuri”.

O noapte la Muzeu: Secretul Faraonului a fost un paradis al productiei de film de moda veche, fantezie si istorie – unde se puteau auzi cele mai ciudate lucruri, cum ar fi, „Sa ducem flacarile inapoi" sau „Aduceti capul de Triceratops”, si chiar „Una dintre urechile omului din Neanderthal se desprinde!”.

in timp ce primele doua filme au fost filmate in SUA, noua aventura a dus echipa in Regatului Unit. „Este interesant sa te aventurezi in cele din urma in afara Statelor Unite”, spune Levy. „Ne conecteaza cu lumea de dincolo SUA, ne permite sa exploram unele aspecte amuzante ale ciocnirii culturale, si exista, de asemenea, aceasta idee mai mare, si anume ca secretul este afara”.

Filmul se numeste Secretul Faraonului, si, pe de o parte, asta se refera la modul in care putem remedia tableta? Care este secretul ce a avut loc in mormantul lui Ahkmenrah care poate salva tableta si muzeul? Celalal secret, desigur, este ca acest muzeu prinde viata in fiecare noapte si, in acest film mai mult decat in celelalte doua, creaturile si magia se scurg in afara usilor muzeului si in lume in general”.

Fondat in Londra in 1753, Muzeul Britanic a fost prima galerie publica nationala din lume. Astazi, aproximativ sase milioane de oameni il viziteaza in fiecare an pentru a vedea colectia de artefacte uimitoare din intreaga lume, inclusiv sculpturi Rosetta Stone si Parthenon. Productia filmata in Londra timp de mai multe zile, a captat exteriorul si a filmat in Marea Curte a Muzeului, cea mai mare piata publica acoperita din Europa.

spotlight