spotlight

One World Romania 2015 - deschiderea oficiala are loc astazi, la Cinema PRO


16/03/2015

Cea de-a opta editie a festivalului de film documentar dedicat drepturilor omului One World Romania ia startul astazi. Deschiderea oficiala are loc la CinemaPRO, incepand cu ora 20:00. Intrarea este libera, in limita locurilor disponibile.
Deschiderea oficiala One World Romania 2015 are loc luni, 16 martie, la CinemaPRO, incepand cu ora 20:00. Intrarea este libera, in limita locurilor disponibile.
 
 One World Romania se desfasoara timp de o saptamana. Astazi are loc deschiderea oficiala a celei de-a opta editia a festivalului. Primul film prezentat luni este "Cumplita noastra tara" („Our Terrible Country”, Siria, Liban, 2014, r. Mohammad Ali Atassi, Ziad Homsi, 80 min), unul dintre primele documentare care ating efectele catastrofale ale ISIS asupra Siriei. Filmul va fi proiectat in prezenta regizorului Ziad Homsi, care l-a insotit pe Yassin Haj Saleh, un cunoscut disident sirian intr-o calatorie prin tara devastata de razboiul civil.
 
Seara este programat un scurt moment din performance-ul „The Institute of Change”. Cei de la the Institute of Change spun in manifestul lor: "imbratisam viata ca pe o oportunitate de a fi pe scena, mereu in miscare, mereu creand si recreand. Interesele grupului sunt: activismul fizic, egalitatea de gen, castrarea sistemului autoritar prin crearea unei societati civile reale si libertatea artei".
 
One World Romania si the Institute of Change va propun o transformare buna de etalat pe „kino-maidan”, timp de o saptamana la Cinema PRO, Cinema Studio, Cinema Elvire Popesco, Muzeul National al Taranului Roman, Journey Pub & more si Frontline Club Bucharest.

Trailer "Cumplita noastra tara"

The Institute of Change sau Institutul Schimbarii are o traditie de peste 25 de ani in domeniul operatiilor de schimbare de sex in Romania. Activand non-stop pe acest profil, in aceste timpuri noi, dar neuitand trecutul, clinica a reusit sa-si debarbarizeze metoda schimbandu-si usor caracterul.

Desi cu un vast istoric in domeniu, The Institute if Change sau Institutul Schimbarii este acum impotriva metodelor chirurgicale si interventiilor medicale. Clinica ofera servicii de reeducare sexuala, tratament hormonal si reprocesare de gen prin noi interventii: expunerea totala scenica, dansul, performanta de gen, playback, cross dressing-ul etc.

Evenimentele de prezentare ale The Institute if Change sau Institutul Schimbarii nu sunt simple spectacole cu public, ci platforme sociale cu aspect dinamic si de divertisment in jurul corpului, sexului si a schimbarii in general a lumii. Sub conducerea stricta a Dr. Pissadora Duncan institutul se deschide public in cadrul acestor intalniri de socializare prin corp si doreste sa dezvolte un public informat si, de ce nu, sa racoleze noi pacienti.

 
One World Romania este un festival de film documentar dedicat drepturilor omului.
 
"Citizenfour", documentarul premiat cu Oscar,  va fi proiectat in premiera in Romania la cea de-a opta editie a Festivalului One World Romania ce are loc la Bucuresti intre 16 si 22 martie.
 
In ianuarie 2013, regizoarea de film documentar Laura Poitras a primit o serie de e-mail-uri incriptate de la o sursa anonima care s-a indentificat doar ca „CitizenFour”. In iunie 2013, Poitras, impreuna cu jurnalistul de investigatie Glenn Greenwald si cu reporterul veteran de la The Guardan Ewen MacAskill, a zburat la Hong Kong sa se intalneasca cu sursa: un tanar care s-a prezentat ca Edward Snowden. 
 
Citizenfour pune spectatorii direct in cele opt zile extraordinare care au urmat, timp in care Snowden isi lasa in urma cariera comfortabila de analist de securitate in schimbul unei vieti de fugar si decide sa informeze intreaga lume despre progamele de colectare de date si urmarire a populatiei ale guvernelor occidentale. 
 
Citizenfour e un thriller psihologic care exploreaza avertizorii de integritate, efectele erodarii dreptului la viata privata si limitele democratiilor populare. In acelasi timp, filmul este o meditatie asupra relatiei dintre jurnalismul de investigatie si arta cinematografica a documentarului. 
 
Citizenfour este ultimul film intr-o trilogie despre rolul Americii in lume dupa 11 septembrie, care a inceput cu My Country, My Country (nominalizat la Oscar in 2007), despre viata irakienilor dupa invazia americana si a continuat cu The Oath (castigator la Sundance in 2010 si prezentat  la One World sub titlul Juramantul), care exploreaza prin intermediul a doua destine yemenite extraordinare noul univers concentrationar care se intinde din Afghanistan pana la Guantanamo Bay.
 

 
La One World Romania, "Citizenfour" face parte din sectiunea intitulata "Demo +/- Cratie", alaturi de sase alte titluri: "Euromaidan. Rough Cut", "Second Chance", "Pixadores", "The Term", "Iranian" si "Killswitch".
 
 

spotlight