spotlight

Programul NexT Film Festival 2015


10/04/2015

A noua editie a Festivalului International de Film NexT va avea loc intre 15 si 19 aprilie, la Cinema Studio, Cinema Elvira Popescu, CinemaPRO si la Institutul Cultural Roman, Club Control, J'ai Bistrot, ArCuB, Carturesti, Garajul Ciclop (intersectie Magheru cu C.A. Rosetti). Afla programul!

A noua editie a Festivalului International de Film NexT va avea loc intre 15 si 19 aprilie, la Cinema Studio, Cinema Elvira Popescu, CinemaPRO si la Institutul Cultural Roman, Club Control, J'ai Bistrot, ArCuB, Carturesti, Garajul Ciclop (intersectie Magheru cu C.A. Rosetti).
 
Festivalul International de Film NexT este organizat de Societatea Culturala NexT, cu sprijinul Centrului National al Cinematografiei si al Uniunii Cineastilor din Romania. Festivalul este cofinantat de Programul Europa Creativa al Uniunii Europene, iar printre parteneri se numara Institutul Cultural Roman, ArCuB, HBO, ShortsTV, Institutul Francez din Bucuresti, Ambasada Frantei, Delegatia Valonia - Bruxelles, Ambasada Israelului in Romania, Ambasada Spaniei in Romania, Ambasada Suediei in Romania, Institutul Balassi - Institutul Maghiar Bucuresti.
 
 
 
Unul dintre cele mai populare evenimente NexT revine la CinemaPRO vineri, 17 aprilie, 20.30, intr-o seara cu dichis si covor rosu: OSCARS NIGHT. 
 
Biletele la Oscars Night, precum si abonamentele NexT sunt puse in vanzare pe www.eventbook.ro.
 
 
Celebra regizoare si scenarista franceza Claire Denis, una dintre cele mai autentice si puternice voci din cinematografia contemporana, este invitata speciala a Festivalului International de Film NexT ce va avea loc intre 15 si 19 aprilie 2015.
 
 Aflata pentru prima data in Romania, CLAIRE DENIS va sustine un masterclass deschis studentilor la film si pasionatilor de cinema duminica, 19 aprilie, de la 12.30, la Cinema Elvire Popesco. Cel mai recent scurtmetraj al ei, Voila l’enchainement, va fi prezentat in sectiunea Arthouse Shorts.
 
Cu peste 20 de filme in portofoliu, majoritatea selectionate si premiate la Cannes, Berlin, Venetia sau Locarno, Claire Denis s-a impus ca un autor incomod, visceral, provocator. Ea s-a nascut in 1948 la Paris, dar si-a petrecut mare parte din copilarie in Burkina Faso, Senegal sau Camerun, unde tatal sau lucra ca angajat al administratiei coloniale franceze. Aceasta perioada a influentat profund stilul si subiectele filmelor sale, o combinatie unica de politica si istorie personala.
 
 

spotlight