spotlight

Proiectii gratuite la Caravana Filmului Romanesc 2015. Onesti: 3-9 august


4/08/2015

Pentru al treilea an consecutiv, „Caravana filmului romanesc – Capodopere ale cinematografiei nationale” ajunge la Onesti, in perioada 3 – 9 august 2015.

 

Programul va fi unul complex, cu proiectii atat in aer liber (pe platoul din fata Primariei Municipiului Onesti, cu incepere de la ora 21.00), cat si in interior, la Biblioteca Municipala „Radu Rosetti” (cu incepere de la orele 10.00, 12.00, si 18.00).

Pe parcursul a sapte zile, vor fi prezentate 25 de titluri, cinefilii fiind invitati sa urmareasca o bogata selectie de filme, de la productii clasice la filme contemporane, de la comedie la drama, de la film istoric la filme pentru copii.

Va fi o saptamana dedicata exclusiv filmului romanesc, o saptamana in care spectatorii se pot intalni cu mari capodopere ale cinematografiei nationale precum „Mihai Viteazul”, „Ciuleandra”, „Nea Marin miliardar”, in regia lui Sergiu Nicolaescu, dar si cu cele mai recente productii romanesti, lansate anul acesta: „Live”, regia: Vlad Paunescu, „Doar cu buletinul la Paris”, regia: Serban Marinescu, „Cel ales”, regia Cristian Comeaga, programul proiectiilor in aer liber fiind completat de filmul lui Horatiu Malaele, „Nunta muta”.

Si, pentru ca sarbatoarea filmului romanesc sa fie completa, spectatorii din Onesti se pot intalni, in fata ecranului, cu invitatii speciali ai „Caravanei” de anul acesta: Draga Olteanu Matei, Dorel Visan, Mircea Diaconu, Horatiu Malaele, Bogdan Stanoevici, Nicodim Ungureanu,  regizorul Serban Marinescu si scenaristul Bogdan Ficeac.

Accesul publicului este liber la toate proiectiile.

Detalii program „Caravana filmului romanesc – Capodopere ale cinematografiei nationale” - Onesti

 

spotlight