spotlight

ROBOCOP - DIGITAL


6/02/2014

Acum 27 de ani, Paul Verhoeven uimea cinematografia cu al sau film RoboCop, o satira adusa la adresa societatii, tehnologiei si a interactiunii omului cu tehnologia. Pelicula ramane un deschizator de drumuri pentru multe alte productii, dar iata ca, dupa 27 de ani, regizorul brazilian Jose Padilha il readuce in centrul atentiei pe politistul viitorului in super productia RoboCop. Joel Kinnamnan, suedezul aflat pe val la Hollywood este cel care poarta armura justitiarului, jumatate-om, jumatate-robot. 
 
 
 
Noul RoboCop este mult mai spectaculos, are o distributie foarte buna cu nume mari ca Gary Oldman in rolul doctorului Dr. Dennett Norton si Michael Keaton in rolul lui Raymond Sellars, CEO-ul companiei OmniCorp.
 
 
 
 
 
Ne aflam in anul 2029, iar conglomeratul multinational OmniCorp este centrul roboticii. Dronele lor castiga razboaiele americane pe tot Globul, iar acum vor sa aduca aceasta tehnologie pe frontul de acasa.
 
 
 
Alex Murphy este un sot iubitor, un bun tata si un bun politist, facand tot ce-i sta in putinta sa stavileasca valul de infractiuni si coruptie din Detroit. Dupa ce este ranit mortal la datorie, OmniCorp utilizeaza nemaipomenita stiinta a roboticii pentru a salva viata lui Alex. El revine apoi pe strazile orasului sau drag dotat cu grozave noi abilitati, insa trebuie sa faca fata unor probleme cu care omul obisnuit de dinainte nu s-a confruntat niciodata.
 
 
 
 
Chiar daca Peter Weller a scris istorie cu originalul RoboCop, Joel Kinnaman se ridica la nivelul asteptarilor si reuseste sa ii aduca atat emotie atunci cand e cazul, cat si glacialitate cand devine un robot fara trairi. 
 
Ceea ce ne-a placut foarte mult a fost costumul lui RoboCop, care arata senzational in versiunea neagra, la fel si motorul cu care alearga dupa raufacatori. Un singur lucru ne-ar fi placut sa ramana din versiunea originala: umorul si elementul de satira pe care Verhoeven l-a inserat cu multa subtilitate.
 
RoboCop, versiunea din 2014, aduce o lume mai apropiata de cea in care ne traim, pastreaza elementul politic dar si ideea de omul conduce robotul sau robotul conduce omul ?. Cei care s-au grabit sa urasca filmul inainte sa-l vada, ar trebui sa lase prejudecatile deoparte si sa se bucure un RoboCop pentru generatia moderna.
 
 
Din 7 februarie puteti urmari RoboCop si la CinemaPRO.

spotlight

  • Spectacolul de teatru „EU nu contez!” pe scena CinemaPRO ,Joi 27 Februarie 2020 incepand cu ora 19:00. Spectacolul de teatru „EU nu contez!” pe scena CinemaPRO ,Joi 27 Februarie 2020 incepand cu ora 19:00.

    Turneul ARTfel continuă şi îşi propune să aducă spectacolul de teatru „EU nu contez!” pe scene noi ale României. După ce în ultimii ani a primit mii de aplauze, a stârnit zâmbete şi lacrimi, atât în ţară cât şi în capitala culturală a lumii, Paris, Turneul va ajunge in locaţii noi :
     
    Cinema Pro, Bucuresti în data de 27 Februarie  ora 19:00

  • AMANTA REVINE PE 27 MAI ORA 19:30 PE SCENA DE LA CINEMA PRO !!! AMANTA REVINE PE 27 MAI ORA 19:30 PE SCENA DE LA CINEMA PRO !!!

    AMANTA, una dintre cele mai iubite comedii a ultimilor ani revine pe scena CinemaPRO. Reprezentaţia va avea loc pe 27 mai, începând cu ora 19:30. Spectacolul, care s-a jucat până acum în toată ţara de peste 160 de ori cu un succes răsunător, aduce în atenţia publicului un text clasic rafinat, într-o interpretare inegalabilă.