spotlight

Romanian Short Waves: 16 scurtmetraje romanesti ajung la Cannes 2015


1/04/2015

Asociatia Secvente anunta scurtmetrajele care vor face parte din programul Romanian Short Waves 8. Filmele selectate in programul Romanian Short Waves vor participa la Short Film Corner, sectiune non-competitiva a Festivalului de Film de la Cannes (13-24 mai, 2015).

Asociatia Secvente a anunat scurtmetrajele care vor face parte din programul Romanian Short Waves, ce vor participa la Short Film Corner sectiune non-competitiva a Festivalului de Film de la Cannes.

Cele 16 filme de scurt-metraj selectate pentru editia din acest an a programului Romanian Short Waves sunt:

Ecouri – R: Dumitru Grosei

Omuland – R: Matei Branea

Doua maluri – R: Diana Munteanu

Verigheta – R: Gabriel Achim

Ninel – R: Constantin Popescu

N-ai fost acolo – R: Ioana Agatha Paltinel

Imobil – R: Besenyei Katalin

Lumina firava – R:Florina Dumitrache

Lag – R:Anton Groves & Bogdan Orcula

Blue spring – R: Andreea Bortun

Micul tata – R: Ioana Turcan

Dumneavoastra, tu – R: Bogdan Olteanu

Fereastra – R: Georgiana Moldoveanu

This time, last year – R: Ana Savin

Puzzled – R: Tudor Botezatu

Cristian – R: Doina Rusti

„Am primit un numar record de scurt-metraje in acest an, mai precis peste 60 de propuneri. Suntem bucurosi ca anul acesta vom prezenta la Cannes saisprezece scurt-metraje romanesti ce se remarca prin prospetimea limbajului, performanta si tehnica regizorala. Filmele realizate de studenti au ocupat un loc important in selectie, astfel ca o parte din productiile selectate provin de la scoli de cinema de renume din Bucuresti, Cluj, Paris sau New York. Avem si productii independente, programul sustinand in mod special aceste filme, dar avem si nume de regizori consacrati si speram ca toate aceste filme vor avea, plecand de la Cannes, o viata lunga in festivaluri.”, a declarat Dan Burlac, initiatorul si directorul Programului Romanian Short Waves.

Din programul Romanian Short Waves 8 care va insuma aproximatix 200 de minute de film, o proiectie speciala de 110 minute va avea loc marti, 19 mai, incepand cu orele 11.30, in Palatul Festivalului.

Romanian Short Waves este un program produs de Asociatia Secvente si sustinut de Centrul National al Cinematografiei si Institutul Cultural Roman. Lansat in anul 2004, Short Film Corner este un eveniment adresat exclusiv industriei cinematografice. Sectiunea ofera producatorilor si regizorilor posibilitatea de a-si prezenta filmele selectionerilor de festivaluri, agentilor, cumparatorilor si de a pune bazele unor viitoare colaborari.

La editia din 2015 au fost inscrise 3.467 de scurtmetraje din 107 de tari, scurtmetraje care au inregistrat peste 21.000 de vizionari in cadrul proiectiilor din sali si a bibliotecii virtuale.

Short Film Corner este conceput ca o piata pentru filmele de scurtmetraj si de aceea, participarea nu echivaleaza cu o selectie in cadrul sectiunilorcompetitive ale Festivalului de Film de la Cannes.

spotlight