spotlight

RUSH: RIVALITATE SI ADRENALINA - DIGITAL


26/09/2013


Cea mai tare confruntare din Formula 1 este adusa pe ecrane de catre regizorul Ron Howard, cunoscut si premiat pentru filme ca A Beautiful Mind, The Da Vinci Code sau Apollo 13. Chris Hemsworth si Daniel Bruhl intra in pielea celor doi mari piloti, James Hunt si Niki Lauda. Rush a reusit sa impresioneze cinefilii din lumea intreaga cu vitalitate, adrenalina si pasiunea pe care acest film le insufla si poate fi un candidat serios in sezonul Oscarurilor.

Filmul Rush se bazeaza pe dramaticul eveniment din 1976 din sezonul de Formula 1 cand James Hunt si Niki Lauda s-au intrecut pentru titlul suprem; Lauda aproape pierzandu-si viata intr-un accident la German Grand Prix din Nurburgrin in care masina sa a luat foc dar revenind dupa 6 saptamani pentru cursa de Formula 1. Hunt a castigat premiul cel mare si trei ani mai tarziu s-a retras din activitate devenind comentator al prestigiosului eveniment sportiv. La varsta de 45 de ani, personajul principal al peliculei a murit in somn- aparent datorita exceselor din timpul vietii- dupa ce cu o zi in urma o ceruse in casatorie pe Helen Dyson alaturi de care avea o relatie de 4 ani.




Ron Howard este un regizor cu clasa si rafinat si toate filmele sale au acel ceva distinct. Rush are suficienta drama, dar si actiune incat sa te captiveze de la inceput. Muzica lui Hans Zimmer se potriveste perfect cu scenele de curse. Original si imprevizibil, filmul lui Ron Howard se desfasoarea asemeni unei curse, dar in momentele dramatice viteza scade suficient de mult incat sa poti intelege conflictele prin care trec personajele.

 

Mai mult decat un film despre doi piloti de curse de masini, Rush este un film despre motivatiile indivziiilor, ambitiile lor si cat de departe ar merge unii pentru a-si atinge telul in viata. Lectiile de viata oferite de acest film sunt puternice, iar destinele celor doi, la antiteza, sunt oglinda a doua personalitati puternice, care la un moment dat au avut fiecare ceva de invatat la celelalt, in ciuda orgoliilor uriase si a rivalitatii.


Chris Hemsworth face cu acest film primii pasi catre o cariere stralucita. A reusit sa surprins cu sarm si delicatele laturile complexe si zbuciumate ale personajului sau si cred ca de acum incolo il vom mai vedea si in roluri dramatice, chiar daca emblematic va ramane rolul lui Thor.

 

 

Pentru pasionatii de masini, de curse si pentru cei care vor sa vada un film intens, spectaculos si dramatic in acelasi timp, Rush nu trebuie ratata.

 

 

Din 27 septembrie, puteti urmari Rush si la CinemaPRO.

spotlight